Artistes 2014

Andrea Motis & Joan Chamorro quintet & Scott Robinson. Artista convidada Rita Payés

Dijous 25 de setembre a les 21:00 al Sant Andreu Teatre (saT!)

Andrea Motis & Joan Chamorro quintet & Scott RobinsonDesprés de 5 anys de trajectoria conjunta, diverses gravacions amb diferents formats i una agenda nacional i internacional molt completa, Andrea Motis & Joan Chamorro es presenten al festival en format quintet i amb un músic reconegut mundialment amb el que ja han treballat en anteriors ocasions: Scott Robinson.

En aquesta ocasió també compten amb la participació de la jove Rita Payés (veu i trombó) en alguns temes.

Andrea Motis: veu, saxos alto i soprano i trompeta; Joan Chamorro: contrabaix, saxo tenor i veu; Scott Robinson: saxo tenor, trompeta, saxo baríton; Ignasi Terraza: piano;
Josep Traver: guitarres; Esteve Pi: bateria; Rita Payes: veu i trombó

 

Carla Motis Trio

Diumenge 21 de setembre a les 18:00 al Bar Colombia

Carla Motis és la guitarrista, ukelelista i banjo de la Sant Andreu Jazz Band, amb la qual ha tingut l’oportunitat d’acompanyar músics de tant prestigi com Dick Oatts, Perico Sambeat, Bobby Gordon, Scott Robinson, Wycliffe Gordon, Ignasi Terraza. Els ensenyaments del seu professor Josep Traver calen a fons la seva manera de tocar, plena de classicisme, però també interessada en sons més moderns.

Carla Motis: guitarres, ukelele i banjo; Andrea Motis: saxos, trompeta i veu; Joan Chamorro: contrabaix i veu.

 

David Mengual Free Spirits Big Band

Dissabte 27 de setembre a les 20:00 al Sant Andreu Teatre (saT!)

David Mengual Free Spirits Big BandDel misteri i l’opacitat a la celebració èpica, festiva, de l’intimisme a l’impressionisme; l’últim treball de la David Mengual Free Spirits Big Band, Vertebrats, és un viatge musical i visual de sonoritats compartides.

El conformen unes petites composicions, originals i versions, articulades en sis suites que neixen de la ploma de Toni Vaquer.

David Mengual: direcció; Toni Vaquer: arranjaments; Julliete Louste: dansa; Mélodie Cecchini: dansa; Àlvar Monfort: trompeta i flugelhorn; Natsuko Sugao: trompeta i flugelhorn; Iván González: trompeta i trompa; Aram Montagut: trombó; Darío García: trombó; Amaiur González: tuba; Joan Mas: saxo alt i flauta; Miguel “Pintxo” Villar: saxo alt i soprano; Jordi Santanach: saxo tenor i clarinet baix; Gonzalo Levin: saxo tenor; Lina Lomanto: piano i teclats; Enric Peinado: guitarra eléctrica; Àlex Reviriego: contrabaix; Oriol Roca: bateria i percussions; Josema Martín: bateria i percussions.

 

D.O. New Ensemble The Next Generation

Divendres 26 de setembre a les 21:00 al Sant Andreu Teatre (saT!)

D.O New Ensemble The Next GenerationAquest és l’últim projecte del trombonista Víctor Correa, que ens presenta una nova generació de músics així com un repertori d’autors del país com ara: Jorge Rossy, Roger Mas, Toni Vaquer, Txema Riera, Enric Peinado i Joan Vilalta.

Una bona oportunitat per descobrir una nova proposta de jazz amb denominació d’origen.

Víctor Correa: trombó; Nil Mujal: saxo tenor; Albert Carrique: saxo alto; Pep Garau: trompeta; Oscar Latorre: trompeta; Toni Saigi: piano; Rai Paz: guitarra; Pedro Campos: contrabaix; Roger Gutiérrez: bateria.

 

Eva Fernández & Joan Chamorro Grup

Diumenge 28 de setembre a les 12:00 i a les 13:00 a la Plaça Can Fabra

Eva FernándezEva Fernández és una jove promesa del jazz català que ja destaca com a saxofonista, clarinetista i cantant.

Tot i la seva joventut, i com a membre de la Sant Andreu Jazz Band, dirigida pel poliinstrumentista Joan Chamorro, Eva ha actuat amb grans figures com Perico Sambeat, Dick Oatts, Ken Peplowski, Ignasi Terraza, Bobby Gordon, Jesse Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon, Josep M. Farràs, Scott Robinson, Josep Traver, Matthew Simon, Llibert Foruny, Carles Benavent o Jordi Bonell. També ha actuat amb Andrea Motis & Joan Chamorro Group. Ha participat als festivals de jazz de Barcelona, Terrassa, Porta Ferrada, Menorca, Roses, Vic i Xàbia (València), entre d’altres.

Eva Fernández Group és una formació de joves músics molt influenciats pel jazz dels anys trenta, quaranta i cinquanta. El seu repertori és variat, sempre dins de l’atmosfera jazzística. La majoria dels integrants provenen de la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d’Europa, i han treballat en diverses ocasions amb el Taller de Músics.

Eva Fernandez:​ saxos ​i veu; Joan ​C​hamorro​:​ contrabaix ​i saxo tenor; Magali Datzira​:​ contrabaix i veu; Rita Payés​:​ trombó i veu; Marc Martín​:​ piano; Joan Aleix ​M​ata:​ Bateria​; Carla Motis:​ guitarr​e​s.

 

Ignasi Terraza Trio

Dijous 25 de setembre a les 20:00 al Sant Andreu Teatre (saT!)

Ignasi Terraza TrioImaginant Miró és un seguit de composicions d’Ignasi Terraza inspirades en alguns quadres d’aquest pintor i interpretades pel seu Trio amb Horacio Fumero al contrabaix i Esteve Pi a la bateria.

Se’ns proposa fer el mateix exercici que ell va fer, convidant-nos a escoltar primer les audioescripcions i tot seguit la peça que ha inspirat el pianista, duent-nos a imaginar l’art d’una manera molt diferent. Ens proposa que fem de pintors imaginant un quadre, i a continuació fem que aquest prengui vida associant-lo a d’altres imatges que ens aniran sorgint tot escoltant la música de Terraza. Un altre atractiu de l’espectacle són les imatges projectades obra de l’artista visual David Cid, que ens proposa un diàleg entre imaginació i realista.

Aquest espectacle permet, a més a més, sensibilitzar el públic general sobre la utilitat i conveniència de les audiodescripcions i altres eines d’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual a museus i tota mena d’instal·lacions culturals.

Ignasi Terraza: piano; Horacio Fumero: contrabaix; Esteve Pi: batería.

 

Jamboree Big Latin Band

Dissabte 27 de setembre a les 12:00 a la Plaça Masades

Jamboree Big Latin BandAmb més de 15 anys de trajectòria, quatre discos editats i més de tres-cents concerts a les seves esquenes, la Jamboree Big Latin Band està formada per alguns dels grans noms del jazz del nostre país, liderats pel pianista i compositor Ramón Escalé.

La banda ha esdevingut un referent indiscutible del jazz llatí al conjunt de l’estat espanyol, assumint constantment nous reptes i col·laboracions entre les que es compten artistes de la talla de Omara Portuondo, Jerry Gonzalez o Paquito D’Rivera, entre d’altres.

Víctor Correa: trombó; Sergi Vergés: trombó; David Pastor: trompeta; Jaume Peña: trompeta; Lluís Figuerola: trompeta; Víctor de Diego: saxo alt i flauta; Martí Serra: saxo tenor i soprano; Joan Chamorro: saxo baríton; Gorka Benítez: saxo tenor i flauta; Isaac Coll: baix; Àlex Ventura: paila; Vicenç Soler: conga; Quino Béjar: bongo i campana.

 

Jove Big Band del Taller de Músics

Diumenge 21 de setembre a les 12:30 a la Plaça Comerç

Jove Big Band del Taller de MúsicsLa Big Band és la gran orquestra del jazz. Prop d’una vintena de músics al escenari descarreguen una fabulosa energia que ha magnetitzat a tots tipus de públics des de fa gairebé 100 anys.

Als anys 20 van començar les primeres orquestres que van tenir la seva primera era daurada amb l’era del swing.

Des de llavors, la formació ha evolucionat molt i la seva història està plena de noms que ja són llegenda de la música.

Dins la formació acadèmica que reben els alumnes de la Jove Big Band, aquest curs hem fet un estudi històric de la Big Band, aprenent com ha canviat la manera de tocar, de sonar, d’interpretar, d’escriure amb el pas del anys. I els alumnes han aprés a adaptar-se a cada estil i a cada època.

Així, al concert podem gaudir de la música de pioners com Fletcher Henderson, Tommy Dorsey o Benny Goodman, dels grans noms del Swing com Duke Ellington, Count Basie, de l’energia de les orquestres hard-bop com Stan Kenton, Buddy Rich o Thad Jones, fins a la sonoritat més contemporània de Bob Mintzer o Gordon Goodwin.

En poc més d’una hora, podrem gaudir d’un viatge en el temps amb la música de Big Band.

Saxos: Haizea Martiartu, Daniel Sarís, Marta Riba, Joan Marc Marsal, Norberto Nafarrate; Trompetes: Enric Serras, Juanjo Molina, Sebastià Sabater, Dani Gómez; Trombons: Ferran Puig, Joan Cuscó, Ferran Arasa, Àlex Huguet; Guitarres, Arnau Gil, Marc Búrdalo; Piano: Raimon Molà, Contrabaix: Joan Pastor; Bateries: Jordi Morell, Sergi Torrents

 

La Locomotora Negra

Dissabte 27 de setembre a les 13:00 a la Plaça Masades

La Locomotora NegraLa Locomotora Negra, orquestra que es va donar a conèixer el 1971, és segurament la big band més veterana d’aquest país. Formada principalment per músics no professionals, pren com a model les grans orquestres de l’Era del Swing (Duke Ellington, Count Basie, Jimmie Lunceford, Lionel Hampton).

El seu jazz és càlid, directe i extraordinàriament comunicatiu, com ho demostra la gran popularitat de que gaudeix a casa nostra. Ha editat una quinzena de discs i ha actuat en diversos festivals a Catalunya, a la resta de l’estat espanyol i també en diverses ciutats europees.

Ricard Gili: trompeta i director; Isidre Delgado: trompeta; Ferran Cailà: trompeta; Miquel Donat: trompeta; Marc Trepat: trombó; Òscar Font: trombó i clarinet; Víctor González: trombó; Xavier Trepat: trombó; Lluís Trepat: saxo alt i clarinet; Albert Gassull: saxo alt; Tomás González: saxo tenor; Toni Gili: saxo tenor; Àngel Molas: saxo baríton; Tòfol Trepat: piano; Albert Romaní: guitarra; Jordi Casanovas: contrabaix; Carles Gili: batería

 

La Jazz Orquestra del Raval

Dissabte 27 de setembre a les 11:00 a la Plaça Masades

La Jazz Orquestra del RavalLa Jazz Orquestra del Raval, és una big band integrada per graduats i estudiants de les tres escoles de Superior de Jazz de Catalunya, exponents del jazz jove de qualitat que es fa al país.

El repertori està centrat en la música escrita per big band en els darrers 30 anys (Brookmeyer, Schneider, McNeely, Neumeister, S. Hampton, etc.).

Gonzalo Levin: alto (lead), soprano, flauta; Albert Comaleras: alto, soprano, flauta; Francesc Vidal: tenor; Nil Villà: tenor, clarinet; Joan Mas: baríton; Pep Garau: trompeta (lead); Leo Torres: trompeta (lead); Pol Omedes: trompeta; Bruno Calvo: trompeta; Pep Tarradas: trompeta, flugelhorn; Albert Costa: trombó (lead); Jordi Gómez: trombó; Joan Codina: trombó; Darío García: trombó baix; Àlex Fortuny: guitarra; Adrián Ghiardo: piano; Pedro Campos: contrabaix; Josema Martín: bateria; Sergi Vergés: direcció.

 

Marc Martín Trio

Diumenge 21 de setembre a les 22:00 al Bar Versalles

Marc MartínMarc Martín, des de molt jove, va sentir un especial interès per la música i amb només 7 anys ja va iniciar els estudis de piano, on bàsicament treballava la música clàssica. Als 13 anys ingressa a l’Escola de Música de Sant Andreu (Barcelona) on la seva projecció augmenta notablement al canviar d’estil i entrar de ple en el món del Jazz. En poc temps passa a formar part de la coneguda Sant Andreu Jazz Band, i als pocs mesos es converteix en el pianista titular de la Banda, lloc que ocupa actualment.

Amb la Sant Andreu Jazz Band ha enregistrat quatre CDs en els quals han col·laborat músics tan destacats de l’escena jazzística com Dick Oatts, Jesse Davis, Perico Sambeat, Ignasi Terraza, Terell Staford… Recentment han llençat el seu 3r CD, amb una molt bona acollida, com els dos anteriors. És en aquest estil, el jazz, on Marc Martín ha crescut musicalment i on ha experimentat un salt de qualitat important, acompanyat per en Joan Chamorro, excel·lent músic, creador i director de la Sant Andreu Jazz Band i que ha jugat un paper clau en la trajectòria musical d’aquest jove músic.

El Marc també és integrant i col·labora en diversos grups de jazz, inclòs el seu propi trio. Amb la intenció d’anar perfeccionant el seu estil treballa regularment amb el prestigiós pianista Ignasi Terraza, músic pel qual sempre ha mostrat molt d’interès i en el qual ha trobat molts cops font d’inspiració. Un cop acabats els estudis del cicle superior, el Marc té la ferma intenció de formar una gran Big Band amb diversos músics.

Joan Casares: bateria; Pedro Campos: contrabaix; Marc Martin: piano

 

Quim Lecina & Nou Brownie Jazz Quartet

Diumenge 21 de setembre a les 20:00 al Bar Versalles

Quim Lecina & Nou Brownie Jazz Quartet“L’any 1996 vam estrenar El Viatge a la mítica Cova del Drac de Barcelona i va ser un èxit rotund, amb grans elogis per part del públic i de la crítica especialitzada. Ara, 18 anys després i per motius personals, l’he volgut tornar a posar en marxa, amb quatre excel.lents músics que neixien justament en la mateixa època en que també naixia El Viatge.”

David H. Rosenthal era un poeta nord-americà, traductor a l’anglès de Tirant lo Blanc i també d’obres de Mercè Rodoreda, Josep Carner i altres poetes catalans. Fins i tot va traduir l’Anarcoma, de Nazario.

D.H.R., que era també comentarista i crític de Jazz en les revistes Down Beat i Jazz Times, i autor de l’assaig Hard Bop: Jazz and Black Music 1955-1965, va viure llargues temporades a Barcelona, on el 1991, quan tenia 47 anys, se li va diagnosticar càncer de pàncrees.

Entre una i altra intervenció quirúrgica, D.H.R. va escriure els poemes que conformen El Viatge, publicat poc abans de la seva mort, el 1992. Aquests poemes van plens del Jazz de Miles Davis, John Coltrane, Cannonball Adderley, Joe Zawinul, Clifford Brown i altres genis del Jazz, música que li va servir de consol i li va fer companyia en el seu particular “viatge”, en el que el poeta omple una maleta de sensacions, records, llibres i discos, com si se’ls pogués endur amb ell. Una maleta que Quim Lecina & Nou Brownie Jazz Quartet obre al públic cada vegada que emprenen el seu viatge damunt un escenari, tot somniant que un dia potser haurien de creuar l’Atlàntic, per mostrar allà que el Jazz també pot tenir regust d’albercocs vermellosos i ataronjats, de xoriço picant, de xurros acabats de fer i d’all i oli.

Quim Lecina: veu; Magalí Datzira: contrabaix i veu; Marc Martin: piano; Jordi Pallarès: bateria; Joan Mar Sauquè: trompeta

 

Original Jazz Orquestra del Taller de Músics

Diumenge 28 de setembre a les 13:00 a la Plaça Can Fabra

Original Jazz Orquestra del Taller de MúsicsL’Original Jazz Orquestra Taller de Músics neix a partir de la idea de crear un àmbit que permeti a l’autor d’avantguarda disposar de tots els recursos necessaris per dur a terme i presentar el seus treballs. Formada per joves estudiants del Taller de Músics i dirigida pel trompetista David Pastor, l’OJO està dotada d’una identitat pròpia, esdevenint una orquestra jove, ambiciosa i amb molta energia.

Gràcies a la tasca feta al llarg dels anys, l’OJO ha aconseguit avui un gran nivell de qualitat artística i una forta personalitat, convertint-se en una de les orquestres més sol·licitades per artistes i programadors. En la línia de les grans orquestres nord-americanes i europees, aquesta formació omple de sonoritat original les composicions d’artistes com Santiago Auserón, Mala Rodríguez, Cris Juanico, Biel Ballester, Big Mama o Miqui Puig.

DAVID PASTOR: DIRECCIÓ; ROSER MONFORTE: SAXO ALT; ROGER MARTÍNEZ: SAXO ALT; NIL MUJAL: SAXO TENOR; VÍCTOR VERGE: SAXO TENOR; PAULA CARRILLO: SAXO BARÍTON; PEP GARAU: TROMPETA; PABLO FERNÁNDEZ: TROMPETA; JORDI FONTANILLAS: TROMPETA; PERE NAVARRO: TROMPETA; EDUARD PRATS: TROMBÓ; EVA GARÍN: TROMBÓ; VLADIMIR PEÑA: TROMBÓ; PERE ALCÓN: TROMBÓ; YERAY HERNÁNDEZ: GUITARRA; MARCO BOI: BAIX; LLORENÇ BARCELÓ: PIANO; MARCO LOSADA: BATERIA

 

Sant Andreu Jazz Band & friends

Diumenge 28 de setembre a les 19:00 al Sant Andreu Teatre (saT!)

Sant Andreu Jazz BandAquest projecte pedagògic musical ja té 8 anys de vida, i està dirigit pel Joan Chamorro. Per la jove banda han passat més de 50 joves entre 7 i 20 anys.

Amb 4 CDs-DVDs editats, diversos premis per la seva trajectòria i una pel·lícula amb reconeixement internacional, es presenten al festival amb un repertori renovat expressament per a l’ocasió i on estaran acompanyats per, entre d’altres, les figures de Scott Robinson, Ignasi Terraza, Josep Maria Farràs, Esteve Pi i Josep Traver.

Saxos: Alba Esteban, Joan Martí, Eduard Ferrer, Helena Pañart, Eva Fernández, Marçal Perramon, Nil Galgo; trompetes: Elsa Armengou, Alba Armengou, Víctor Carrascosa, Andrea Motis, Joan M. Sauqué, Ruth Margüenda; trombons: Max Tato, Paula Berzal, Joan Codina, Arnau Sánchez, Rita Payés, Paula Esteban; trompa: Max Salgado; violí: Elia Bastida; base rítmica: Marc Martín, Carla Motis, Magalí Datzira, Joan Aleix Mata, Iván Cervantes, Marc Ferrer, Jan Domènech, Abril Saurí, Pau Galgo, Miranda Fernández.

 

The New Catalan Ensemble amb Andrea Motis i Joan Chamorro

Dissabte 27 de setembre a les 21:00 al Sant Andreu Teatre (saT!)

The New Catalan Ensemble amb Andrea Motis i Joan ChamorroOnze músics dalt l’escenari presenten un repertori absolutament nou que inclou alguns estàndards coneguts pel gran públic així com, principalment, noves cançons escrites a partir de textos de poetes catalans de gran prestigi, com els guardonats Joan Margarit, Montserrat Abelló, Enric Casasses, Manuel Forcano i Sebastià Alzamora o clàssics com Joan Vinyoli, Gabriel Ferrater o Joan Salvat-Papasseit, entre altres.

Un univers sonor que s’endevina inimaginable atès que incorpora la sonoritat específica d’instruments com la tenora o el fiscorn i que, en aquesta ocasió, és traçat a partir del llenguatge rítmic i harmònic proper a la improvisació i el jazz.

Andrea Motis: veu, trompeta, saxo soprano i alt; Joan Chamorro: saxo tenor i baríton i contrabaix; Joan Díaz: piano, melòdica i composició; David Mengual: contrabaix; Ramón Ángel Rey: batería; Pau Vidal: flabiol i flauta; Marc Timón: tible; Enric Ortí: tenora; David Pastor: trompeta; Víctor Correa: trombó; Eduard Prats: fiscorn.

 

Vicens Martin Dream Big Band & Gemma Abrié

Divendres 26 de setembre a les 20:00 al Sant Andreu Teatre (saT!)

Vicens Martin Dream Big Band & Gemma AbriéDesprés de més de 15 anys dirigint i escrivint música per a Big Bands reconegudes, Vicens Martín decideix fundar la Dream Big Band amb alguns dels millors músics residents a Catalunya. Per a ells escull el llibre de poesia Els Fruits Saborosos, de Josep Carner, una de les joies de la literatura noucentista catalana.

Com a compositor i arranjador, Martín posa música a les 18 poesies, el llibre sencer, i amb la veu de la Gemma Abrié i 15 músics de luxe l’enregistra en un CD  [Temps Record 2014]. Les emocions dels poemes es converteixen en sons de la mà de Vicens Martín, que crea una música propera que va més enllà del jazz, cercant l’aire mediterrani que respiren les poesies de Josep Carner.

Vicens Martín: direcció, composició, arranjaments i guitarres; Gemma Abrié: veu; Saxos: Gabriel Amargant, Guim García-Balasch, Vicent Macián, Marcel·lí Bayer; Trompetes: David Pastor, Jaume Peña, Leo Torres; Trombons: Josep Tutusaus, Tom Johnson, David Parras; Piano: Alejandro Di Costanzo; Contrabaix: Miquel Àngel Cordero; Bateria: Ramón Ángel Rey.

 

Young Cats de la Sant Andreu Jazz Band, director Joan Chamorro

Diumenge 21 de setembre a les 11:00 a la Plaça Comerç

Young Cats de la Sant Andreu Jazz BandEls Young Cats són els més joves de la Sant Andreu Jazz Band, els que encara no han passat la barrera dels 15 anys.

Tots ells escoltant i fent seu aquest llenguatge del jazz, començant per un repertori més tradicional, dixieland, swing, amb temes com China Boy, Royal Garden Blues, etc. però també fent incursions en el bebop i el jazz vocal.

Koldo Munné: saxo alt; Nil Galgo: saxo alt i clarinet; Marçal Perramon: saxo tenor i clarinet; Joan Martí: saxo tenor i alt, soprano  i baríton; Alba Esteban: saxo alto, tenor, soprano; Elsa Armengou: trompeta i veu; Victor Carrascosa: trompeta; Alba Armengou: trompeta i veu; Rita Payés: trombó i veu; Max Tato: trombó; Paula Esteban: trombó; Arnau Sánchez: trombó; Max Salgado: trompa; Irene Mata: flauta; Abril Sauri: batería; Pau Galgo: contrabaix; Miranda Fernandez: piano.

 


 

Scott Robinson, músic

Divendres 26 de setembre a les 12:00, master class al Taller de Músics de Sant Andreu

Scott Robinson

Scott Robinson és un reputat músic nordamericà, conegut sobretot pel seu treball en diversos estils com a saxofonista, però també toca el clarinet, la trompeta i la flauta, entre d’altres instruments. Robinson ha aparegut en més de 200 àlbums i ha estat col·laborador habitual de La Vanguard Jazz Orchestra, Bob Mintzer Big Band, Maria Schneider Orchestra, Joe Lovano Nonet, Ron Carter, Toshiko Akiyoshi Lew Tabackin Big Band, etc.
 

Lili Bonmatí Guidonet, fotògrafa

Dissabte 27 de setembre a les 18:00, exposició fotogràfica al Centre Cívic de Sant Andreu

Lili Bonmatí

Encara que de professió arquitecta, la meva gran passió per la fotografia des de ben jove i per la música negra en general i el jazz en particular, m’han portat a desenvolupar i madurar la meva visió del que succeeix dalt d’un escenari vist des de darrera de la meva càmera.

En el cas de la Sant Andreu Jazz Band, l’amistat em va portar a descobrir en la gravació del seu primer cd, a una banda de nens que dirigits amb energia i tendresa alhora reproduïen els estàndards dels grans intèrprets de jazz, interpretant-los amb la frescor i naturalitat del nen que aprèn a parlar. I va ser en aquesta primera gravació, quan ja portaven dos anys de camí, un camí que el Joan havia somiat i que començava a ser real, quan vaig adonar-me’n que podia retrobar-me amb a fotografia, que podia conjugar les meves dues passions captant amb la llum, els gestos i les mirades, les lluentors i els reflexes dels metalls convertits en joguines en mans d’aquests talentosos nens i nenes, nois i noies.

Aquesta exposició vol recollir i ésser part d’aquesta història, de la història d’aquest somni que en Joan un dia va somniar i que ara és ja una realitat.
 

María José Pedragosa, narradora oral

Diumenge 21 de setembre a les 11:00 a la Plaça Comerç

Maria José Pedragosa

Biblioteques, bars, descampats, presons, hospitals, escoles, carrers, locals buits, locals plens, teatres, tendes de campanya, estudis de gravació, grutes, platges o vaixells. Qualsevol lloc és adequat per emocionar a través de la paraula amb històries que arriben a l’ànima, perquè la narració oral és un acte de comunicació molt ric, que complau a qui escolta i enriqueix a qui transmet.

María José Pedragosa, a part de publicitària, periodista i educadora social porta 20 anys explicant històries en tots aquests llocs diversos. En aquesta ocasió es llançarà al rescat del flautista d’Hamelin acompanyada dels joveníssims i agosarats Young Cats. Explicarem contes amb música i tocarem amb contes.
 

Ramon Tort, director de cinema

Divendres 26 de setembre a les 17:30, projecció de A film about Kids & Music i posterior col·loqui al Centre Cívic Sant Andreu

A film about Kids & Music,

A Film About Kids and Music és un documental sobre la Sant Andreu Jazz Band. La jove orquestra, dirigida per Joan Chamorro, reuneix a nens i nenes d’entre 6 i 18 anys al voltant d’un repertori de jazz clàssic que omple els auditoris més importants del país.

La pel·lícula és un viatge guiat pel director de la orquestra, que ens submergeix en el seu mètode d’ensenyament, tant singular com els resultats que genera. Una història que ens farà vibrar amb la posada en escena del talent d’aquests nens i nenes i ens emocionarà a través de totes les sensacions que són capaços de despertar.

En aquest viatge els acompanyen Jesse Davis, Terell Stafford i Wycliffe Gordon, músics nord-americans admirats per tots els amants del jazz que alimenten l’esperit musical de trajectòries tan precoces com la de l’Elsa, que amb només 6 anys toca la trompeta com un àngel.

La pel·lícula ha obtingut 14 premis en festivals de tot el món i ha estat sel·leccionada a 36 festivals de cinema.

Ramon Tort és director, guionista i productor. Des de 2004 està lligat a la direcció d’audiovisuals i és el fundador del col·lectiu divinoconcepto. La seva activitat professional se centra en la publicitat i la documentació de processos artístics. L’any 2006 decideix centrar-se en la realització de documentals i comença projectes personals amb l’objectiu de trobar un llenguatge propi. Al 2012 dirigeix el seu primer llargmetratge A film about kids and music i en el 2014 acaba el seu últim treball anomenat Hollywood, una pel·lícula fruit d’un procés de reflexió i filmacions que ha durat 7 anys. Actualment està preparant el guió del que serà el seu primer treball de ficció.
 

Swing Maniacs

Diumenge 28 de setembre a les 12:30 a la Plaça Can Fabra

Swingmaniacs

Swing Maniacs és l’escola de Swing més gran de Barcelona. Especialitzada en balls de Swing com el Lindy Hop, el Charleston, el Blues i el Claqué, ofereixen classes tant per a nens com per adults, dirigides per professors nacionals i internacionals. Swing Maniacs també col·labora amb el Palau de la Música, el Taller de Músics, la Sant Andreu Jazz Band i el Grec.