Artistes 2015

 

Alba’s Group

Dissabte 19 de setembre a les 12:00 als Jardins Casa Bloc

albas-group

Alba’s Group és un grup petit de la Sant Andreu Jazz Band en el que les dues Albas (Alba Armengou i Alba Esteban, cantants, saxofonistes i, en el cas d’Armengou, també trompetista) conviden a alguns dels seus companys més joves de la banda a tocar temes de repertori de jazz tradicional, combinat amb jazz vocal i alguns temes estàndards.

Alba Armengou – trompeta, saxos i veu. Alba Esteban – saxos i veu. Elsa Armengou – trompeta. Paula Esteban – trombó. Nil Galgo – clarinet i saxo. Miranda Fernández – piano. Pau Galgo – contrabaix. Abril Saurí – bateria.

Barcelona Gospel Messengers de Ramon Escalé

Diumenge 27 de setembre a les 12:30 a la Plaça Masades

barcelona-gospel-messengers

Amb el seu directe dinàmic, alegre i contagiós, Barcelona Gospel Messengers està convertint el gospel en tot un fenomen de masses arreu del nostre país, oferint-nos pinzellades del millor r&b, funk i pop de les últimes dècades, amb una qualitat tècnica i una solidesa harmònica sense precedents en el nostre país. Un clam a l’optimisme, a superar junts els obstacles i a exigir-nos sempre més, l’autèntica filosofia de Barcelona Gospel Messengers.

Celeste Alías

Dissabte 26 de setembre a les 12:00 a la Plaça Can Fabra

celeste-alias

S’inicia en la música amb el clarinet però s’endinsa en el terreny de la veu i s’enamora de les possibilitats que aquesta pot tenir. És una cantant inquieta, curiosa i eclèctica. El jazz li obre les portes a la llibertat interpretativa i la improvisació. El seu repertori abasta des dels estàndards més clàssics fins als boleros de Machín i composicions originals. Té dos grans projectes a duo que són fonamentals en la seva carrera: canta des de fa vuit anys amb el pianista Marco Mezquida, amb el qual ja han gravat dos discos, i el guitarrista Santi Careta, amb el que crea el projecte La Veu de la Guitarra, Black in Blue i Celeste canta Antonio Machín.

Dave Mitchell ​T​rio

Dissabte 19 de setembre a les 22:00 al Bar Versalles

dave-mitchell-trio

El Dave Mitchell ​Trio v​e de la tradició del Jazz cl​à​ssic​ d’Estats Units.​ Apart d​’es​t​à​ndars de l’American Songbook,​ ​to​quen els estils de Blues,​ ​Groove,​ ​Soul​,​ Jazz ​i Funk.​ Els tres músics són, des de fa temps, habituals a l’escena de Jazz de Barcelona​ i tenen molta experiència tocant amb els grans musics que venen de gira per Barcelona.

Dave Mitchell – guitarra. Pere Loewe – contrabaix. Caspar St. Charles – bateria.

Ernesto Aurignac Orchestra

Divendres 25 de setembre, durant tot el dia, al Taller de Músics (assaig obert)
Dissabte 26 de setembre a les 20:30 al Sant Andreu Teatre (SAT!)

ernesto-aurignac

El jazz, la música clàssica, la música de cinema i el flamenc es donen la mà a l’univers fecund del jove mestre Ernesto Aurignac i la seva orquesta, el millor de les generacions novells del nostre jazz. Ernesto Aurignac ha sabut combinar amb subtilesa tot un seguit de composicions d’autoria pròpia, inspirades en gustos musicals variats i homenatges a figures de la història del jazz, com ara Lee Konitz i Duke Ellington, entre d’altres.

Fredrik Carlquist

Dissabte 26 de setembre a les 12:00 a la Plaça Can Fabra

fredrik-carlquist

Fredrik és un saxofonista i clarinetista suec amb seu a Barcelona. Des de la seva arribada a la capital catalana l’any 2001, Fredrik s’ha consolidat com un dels músics més importants del panorama jazz de la ciutat. Ha realitzat 8 àlbums, i com a líder ha tocat en multitud de llocs, com ara el Village Vanguard, Carnegie Hall, el Barcelona Jazz-Festival i el Congo International Jazz Festival. Ha treballat amb músics com Benny Bailey, Jorge Rossy, Frank Foster i Monica Zetterlund. Amb un estil equilibrat i melòdic ha aconseguit una gran atenció als seus discos dels últims anys.

John Allred & friends

Divendres 25 de setembre a les 12:00 al Taller de Músics (classe magistral)
Divendres 25 de setembre a les 20:30 al Sant Andreu Teatre (SAT!)

john-allred

John Allred és un prestigiós trombonista americà amb una increïble trajectòria. Va començar la seva carrera musical a Califòrnia tocant en grups com Woody Herman i Young Thundering Herd. Ha participat en bandes sonores de pel·lícules com My Girl realitzant els solos de tuba. Després de compartir escenaris amb Rich Matteson o Harvey Phillips, actualment col·labora amb grups notables com la Toshiko Akiyoshi Big Band, la Woody Herman Orchestra i la Carnegie Hall Jazz Band.

John Allred – trombó. Toni Belenguer – trombó. Rita Payés – trombó i veu. Joan Codina – trombó. Josep Tutusaus – trombó. Ignasi Terraza – piano. Joan Chamorro – contrabaix. Josep Traver – guitarra. Esteve Pi – bateria.

Juli Aymí Trio

Divendres 18 de setembre a les 18:30 al Centre Cívic Trinitat Vella

juli-aymi

En Juli Aymí és un clarinetista de Barcelona amb més de 15 anys d’experiència dins del jazz estil New Orleans i el swing, formant part de bandes com Ivanow Jazz Group, SitJazz Band, Los Krokodillos, Bcn Jazz Orquestra, Cool Cat Combo i actuant en festivals d’arreu del món.

Juli Aymí – clarinet. Mikha Violin – banjo. Queralt Camps – contrabaix.

Luigi Grasso

Dissabte 19 de setembre a les 17:00 al Centre Cívic Sant Andreu: assaig obert
Dissabte 19 de setembre a les 22:00 al Bar Versalles: Jam session oberta amb David Mitchell Trio
Diumenge 20 de setembre a les 22:30 a la plaça de la Catedral: concert amb la Sant Andreu Jazz Band

luigi-grasso

Luigi Grasso és un jove saxofonista italià que barreja un estil clàssic propi amb l’essència del jazz. Va començar la seva carrera professional als 11 anys, i des de llavors no ha deixat d’evolucionar al costat de músics com ara Agostino Di Giorgio, Barry Harris, Chiara Benati o Francesco Carluccio.

A París va formar el Luigi Grasso Quartet juntament amb el seu germà Pasquale Grasso, guitarra, el baixista Mathias Allamane i el bateria Keith Balla. Va ser el 2014 quan va gravar dos discos, entre ells, el seu Octet a la ciutat de Nova York amb la seva banda i altres músics com Ari Roland, John Mosca, Chris Byars, Stefano Doglioni i Fabien Maria.

Mayte Alguacil Quintet

Diumenge 27 de setembre a les 11:00 a la Plaça Masades

mayte-alguacil

Un grup de jazz format per cinc joves músics que s’han conegut a Barcelona durant els seus anys de formació musical. El repertori que interpreten està basat en el cançoner nord-americà, que engloba les composicions de la cultura popular americana més conegudes, amb arranjaments propis que intenten definir el seu so particular.

Entre els compositors més importants sobre els quals treballen es troben Cole Porter, Jerome Kern, Irving Berlin, George Gershwin, Richard Rodgers, Hoagy Carmichael, Harold Arlen, Jerry Bock, Jimmy Van Heusen, Harry Revel, i Maceo Pinkard.

Mayte Alguacil – veu. Gabriel Amargant – saxo. Rai Paz – guitarra. Pedro Campos – contrabaix. Joan Moll – bateria.

Magalí Datzira & Chamorro Group –amb Celeste Alias i Fredrik Carlquist–

Dissabte 26 de setembre a les 12:00 a la Plaça Can Fabra

magali-datzira

Magalí és una jove contrabaixista i cantant amb un apmli currículum i amb una manera de cantar molt original i autèntica. Té una discografia de més de 10 CDs, entre ells el tercer de la sèrie Joan Chamorro presenta, on la podíem sentir en un repertori variat, amb molts matisos i carregat de swing.

En aquesta ocasió presenta una matinal de swing per gaudir ballant Lindy Hop acompanyada del Joan Chamorro Group, Celeste Alías i Fredrik Carlsquist.

Magali Datzira – contrabaix i veu. Joan Chamorro – contrabaix i saxo tenor. Rita Payes – trombó. Josep Traver – guitarra. Esteve Pi – bateria. Celeste Alias – veu. Fredik Carlquist – saxo tenor

Motis Chamorro Big Band

Dijous 24 de setembre a les 20:30 al Sant Andreu Teatre (SAT!)

motis-chamorro-big-band

Després de ​6 anys de trajectòria conjunta, diverses gravacions amb diferents formats i una agenda nacional i internacional molt completa, Andrea Motis i Joan Chamorro es presenten al festival en format de ​big band i amb reconeguts i prestigiosos músics.

Andrea Motis – veu, saxos soprano i alt, i trompeta. Joan Chamorro – veu, saxo baríton, clarinet baix, contrabaix. Ignasi Terraza – piano i hammond. Josep Traver – guitarres. Esteve Pi – bateria. David Mengual – contrabaix. Víctor de Diego – saxos alt i tenor, i flauta. Pablo Arias – saxo alt i flauta. Fredrik Carlquist – saxo tenor, clarinet i flauta. Josep Tutusaus – trombó. Toni Belenguer – trombó. Sergi Vergés – trombó baix. David Pastor – trompeta. Matthew Simon – trompeta. Jaume Peña – trompeta.

Rita Payés Quartet

Dissabte 26 de setembre a les 18:00 al Bar Colombia

rita-payes

Rita té el seu propi disc, el quart de la sèrie Joan Chamorro presenta, i també la podem trobar a La màgia de la veu, el cinquè de la sèrie. En ambdós enregistraments podem apreciar l’originalitat de la Rita, una personalitat molt marcada, lliure en les seves exposicions melòdiques i també amb molta capacitat d’improvisació amb el seu instrument, el trombó.

Rita Payes – trombó i veu. Andrea Motis – trompeta, saxo i veu. Carla Motis – guitarra. Joan Chamorro – contrabaix.

Sant Andreu Jazz Band

Diumenge 20 de setembre a les 22:30 a la plaça de la Catedral, amb Luigi Grasso
Diumenge 27 de setembre a les 18:30 al Sant Andreu Teatre (SAT!), amb John Allred i Ernesto Aurignac

sant-andreu-jazz-band

Aquest projecte pedagògic musical ja té 9 anys de vida, i està dirigit pel Joan Chamorro. Per la jove banda han passat més de 50 joves entre 7 i 20 anys.

Amb 4 CDs-DVDs editats, diversos premis per la seva trajectòria i una pel·lícula amb reconeixement internacional, aquest any tocaran en un primer concert amb Luigi Grasso i en un altre, tancant el festival.

SAXOS: Alba Esteban, Joan Martí, Joana Casanova, Marçal Perramon, Nil Galgo, Irene Mata, Koldo Munné. TROMPETES: Elsa Armengou, Alba Armengou, Víctor Carrascosa, Andrea Motis, Joan M. Sauqué. TROMBONS: Max Tato, Joan Codina, Arnau Sánchez, Rita Payés, Paula Esteban. TROMPA: Max Salgado. VIOLÍ i saxo tenor: Elia Bastida. BASE RÍTMICA: Carla Motis, Magalí Datzira, Joan Aleix Mata, Marc Ferrer, Jan Domènech, Abril Saurí, Pau Galgo, Miranda Fernández.

Victor de Diego Trio

Dissabte 19 de setembre a les 20:30 al Bar Versalles

victor-de-diego-trio

El saxofonista basc establert a Barcelona Víctor de Diego presenta el seu sisè treball discogràfic com a líder titulat Tribute. Acompanyat de Jordi Gaspar al contrabaix i de Gonzalo del Val a la bateria, troba un vehicle d’expressió diferent de la seva proposta habitual en quartet. Tot i que no és la primera vegada que treballa en aquest format, reprèn ara una formació que ofereix una música en què la llibertat, frescor i interactuació entre els músics són les seves característiques més importants.

El trio interpreta música de grans compositors de jazz com ara Monk, Cole Porter o Coltrane, i temes i arranjaments propis, sempre sota una visió personal condicionada per l’absència d’instruments harmònics, de manera que el resultat és una música creativa, directa i interactiva.

Young Cats

Diumenge 20 de setembre a les 12:00 a la Plaça Comerç

young-cats

Els Young Cats són els més joves de la Sant Andreu Jazz Band, els que encara no han passat la barrera dels 15 anys.

Tots ells escolten i fan seu aquest llenguatge del jazz, començant per un repertori més tradicional, dixieland, swing, amb temes com China Boy o Royal Garden Blues, però també fent incursions al bebop i al jazz vocal.

SAXOS: Alba Esteban, Marçal Perramon, Nil Galgo, IRENE MATA, Koldo Munne. TROMPETES: Elsa Armengou, Alba Armengou, Víctor Carrascosa. TROMBONS: Arnau Sánchez, Rita Payés, Paula Esteban. TROMPA: Max Salgado. BASE RÍTMICA: Abril Saurí, Pau Galgo, Miranda Fernández

 


 

María José Pedragosa, narradora oral

Diumenge 20 de setembre a les 12:00 a la Plaça Comerç

mjp-cuentos

Biblioteques, bars, descampats, presons, hospitals, escoles, carrers, locals buits, locals plens, teatres, tendes de campanya, estudis de gravació, grutes, platges o vaixells. Qualsevol lloc és adequat per emocionar a través de la paraula amb històries que arriben a l’ànima, perquè la narració oral és un acte de comunicació molt ric, que complau a qui escolta i enriqueix a qui transmet.

María José Pedragosa, a part de publicitària, periodista i educadora social porta 20 anys explicant històries en tots aquests llocs diversos. En aquesta ocasió es llançarà al rescat del flautista d’Hamelin acompanyada dels joveníssims i agosarats Young Cats. Explicarem contes amb música i tocarem amb contes.