Dossier de premsa del Jazzing Festival

Podeu llegir el dossier de premsa que avui mostrarem durant la presentació de la 2ª edició del Festival de Jazz de Sant Andreu:

DOSSIER DE PREMSA

JAZZING 15, el 2n Festival de Jazz de Sant Andreu

L’Associació Sant Andreu Jazz Band i el Districte Muncipal de Sant Andreu organitzem per segon any consecutiu, el Jazzing15, el segon Festival de Jazz de Sant Andreu, un esdeveniment musical que tindrà lloc del 18 al 27 de setembre a Sant Andreu, i que té com a objectiu principal la divulgació i promoció del jazz entre tots els públics. El festival comptarà amb una programació equilibrada, amb grups locals de qualitat i amb músics internacionals de contrastada trajectòria.

Un festival que neix de la passió

El JAZZING FESTIVAL és una iniciativa que va néixer al setembre 2014 des de la passió creixent pel jazz que hi ha al districte de Sant Andreu de Barcelona, així com des de l’experiència de la Sant Andreu Jazz Band, la Big Band de jazz més jove d’Europa, formada per músics d’entre 9 i 20 anys, dirigida per Joan Chamorro i que enguany celebra el seu 10è aniversari.

El Festival tindrà lloc del 18 al 27 de setembre i s’ha marcat uns objectius clars:

  • Promocionar el jazz a tots els nivells.
  • Incidir en el públic més jove i trencar el tòpic que el jazz és per minories.
  • Promocionar el panorama jazzístic nacional, donant oportunitats a grups locals.
  • Vehicular el jazz com a eina multifacètica amb un alt caràcter educatiu

Un festival amb actuacions de qualitat

Amb el JAZZING aproparem el jazz a tothom de la mà de grups locals de qualitat, novells i consagrats, així com també d’artistes convidats de primera línia en el panorama jazzístic mundial, com ara Luigi Grasso o John Allred. Per ordre segons calendari, comptarem amb la presència de: Juli Aymí Trio, Alba’s Group, Luigi Grasso&Dave Mitchell Trio, Victor de Diego Trio, Motis&Chamorro Big Band, John Allred & Friends, Magalí Datzira & Joan Chamorro Group amb Celeste Alías i Fredrik Carlquist, Rita Payés Quartet, Ernesto Aurignac Orchestra, Mayte Alguacil Quintet, Barcelona Gospel Messengers de Ramón Escalé, Sant Andreu Jazz Band

Un festival diferent

A l’Associació Sant Andreu Jazz Band defensem la idea de que la música no és un luxe. És per això que des del JAZZING busquem defugir els tòpics que conceben el jazz com una música elitista i per a gent gran. El JAZZING és i vol ser un festival popular, orientat a persones de qualsevol edat i condició i obert al barri i a la ciutat. Neix des de la filosofia del músic amb l’objectiu d’incentivar l’amor pel jazz i fer feliç a la gent. Per això hem procurat que la majoria d’actes siguin de franc i al carrer, en un ambient festiu i proper.

A més a més, no hi ha cap empresa ni entitat amb ànim lucratiu al darrere del JAZZING, sinó que és un festival construït entre tots a través de la col·laboració i l’intercanvi. Així doncs, són els veïns i els amants del jazz els qui, de forma desinteressada, fan que aquest festival sigui possible, assumint gairebé la totalitat de les tasques logístiques necessàries.

Aquesta faceta també es trasllada a l’àmbit econòmic, on gran part del pressupost del festival prové de campanyes de micromecenatge. El JAZZING també ha comptat amb el suport de diverses entitats i comerços:

Organitzadors: Associació Sant Andreu Jazz Band i Districte Municipal de Sant Andreu. Patrocinadors: Jazz to Jazz, Clínica Sant Jordi, Sargantana Films, POPSICASE. Entitats col·laboradores: Taller de Músics, Sant Andreu Teatre (sAT!), Gràfiques Martin, Eix Comercial de Sant Andreu, Coca Cola i Damm.

Si preciseu més informació o concertar alguna entrevista amb els organitzadors
del JAZZING FESTIVAL o informació addicional contacteu amb:

Joan Aleix Mata (t. 635 22 19 59) – María José Pedragosa (t. 629 04 91 00)
hola@santandreujazzband.org
http://jazzingfestival.com

 

 

 

Digues què en penses

*