21 de setembre: comença el Jazzing Festival

El diumenge 21 es va despertar solejat i càlid, i la plaça Comerç a les 11 ja estava plena de gom a gom. El Jazzing Festival estava a punt de començar. Mentre a la tarima els Young Cats, el primer grup en tocar, ultimava les proves de so, molts nens i nenes s’asseien justa davant de l’escenari, mirant expectants, i un munt de gent s’arremolinava al seu darrere omplint tot l’espai disponible.

I va començar el concert, omplint tota la plaça de jazz fresc i encisador, amb temes com Si tu vois ma mere o Stars fell on Alabama de la mà dels artistes més joves del moment (de 8 a 14 anys) que feien sonar cada instrument amb una increïble destresa i professionalitat.

Young Cats de la Sant Andreu Jazz Band

A un cert moment el director Joan Chamorro va donar pas a una història explicada des de les paraules, la gestualitat i la veu de la narradora María José Pedragosa que va explicar el conte de Josa i el violí màgic, de Janosh, amb una simbiosi perfecta amb la banda que, amb l’eix musical del tema “Easy Money”, complementava el conte.

Mª José Pedragosa explica un conte

A les 12.30 va ser el torn de la Jove Big Band del Taller de Músics dirigida per Vicens Martin i la plaça va tornar a vibrar. Amb temes reconeguts com ara Low down, Moonlight serenade o Black & tan fantasy van contribuir a generar una energia especial que no va deixar de circular durant tot el matí.

Imatges de Josep Colet

A les 18 de la tarda vam haver de tallar el carrer Fabra i Puig i omplir les voreres amb cadires. El Bar Colombia, amb 40 places, no donava altre opció als assistents que volien gaudir de l’espectacle de petit format de Carla Motis Trio. Dins el marc anyenc del bar i cap en fora, el grup va tocar temes tan diversos com ara Sister Kate, I fall in love too easily o Carinhoso.

Carla Motis Trio

Dues hores més tard el Versalles s’estrenava al festival amb la veu del Quim Lecina i el seu particular Viatge de Rosehntal, acompanyat per l’excel·lent quartet Nou Brownie Jazz quartet que complementà el monòleg d’una manera magistral, omplint de matisos tots els versos i paraules encantades, tràgiques i nostàlgiques.

Quim Lecina i el Nou Brownie Jazz quartet

I finalment, després d’una pausa, la jam oberta per Marc Martín Trio va començar fort i amb moltíssima energia amb Anthropology, que va donar llum verda a una vetllada amb la participació de saxofonistes, trompetistes, i trombonistes.

Jam session conduïda per Marc Martin Trio

En resum, el Jazzing va començar a escalfar motors amb molta energia! Gràcies a tothom per fer-ho possible!

Digues què en penses

*