ARTISTES 2020

Sant Andreu Jazz Band

La Sant Andreu Jazz Band és una formació nascuda al barri de Sant Andreu (Barcelona) l’any 2006 sota la direcció de Joan Chamorro. Catorze anys d’il·lusió, de treball i de resultats màgics constatats en 17 treballs en format CD i DVD, en una pel·lícula (“A film about kids & music” del director Ramon Tort), i en 13 àlbums sorgits en el si de la col·lecció “Joan Chamorro presenta” i protagonitzats per alguns dels joves talents que formen o han format part de la Sant Andreu Jazz Band (Andrea Motis, Eva Fernández, Magalí Datzira, Rita PaYès, Marc Martín, Joan Mar Sauqué, Èlia Bastida, Joan Codina, Alba Armengou, Carla Motis, Joana Casanova i Jan Domènech) i el projecte la Màgia de la Veu.

Per aquesta banda han passat més de 60 joves d’entre 7 i 22 anys. Catorze anys d’il·lusió, de treball i una projecció internacional que motiva importants músics nacionals i internacionals a col·laborar en el projecte d’aquests petits grans artistes.

santandreujazzband.com

SAXOS: Sander Theuns, Koldo Munné, Shanti Ming, Alba Esteban, Marçal Perramon, Joan Martí, Joana Casanova.
TROMPETES: Max Munné, Noa Galgo, Martha Vives, Elsa Armengou, Gerard Peñaranda, Alba Armengou.
TROMBONS: Hugo Vlach, Arnau Sánchez, Max Tato, Luc Martin, Clàudia Rostey.
BASE RÍTMICA: Miquel Casanova, Jan Domènech, Pablo Ruiz.

Professors Jazz Education Stage

 del 4 al 6 de setembre 2019

COLLAGE7JAZZING-COLOR

 

 

 

 

 

 

Joan Chamorro

EL PRESENT, L’AVUI, L’ARA és l’únic que tenim. Per això hauríem de viure’l, o intentar-ho, amb passió, amor, respecte, honestedat, essent conscients de que la manera en què la vivim avui canviarà el nostre  demà i de que les nostres accions repercuteixen en el nostre entorn. Fer de la nostra vida la història que
nosaltres volem que sigui, perquè cada moment és únic, irrepetible, com cada alumne/a, cada classe,
cada assaig o cada concert…
Aquesta és la seva filosofia de vida i la manera d’afrontar l’ensenyament. És molt important la metodologia en l’aprenentatge de la música en els infants per a que puguin sentir des del primer moment que la música forma part de les seves vides i que els hi aporta quelcom positiu.
Des de moltes parts del món li demanen que els hi expliqui el meu treball amb la Sant Andreu Jazz Band i així ho he fet a Stanford, Mèxic DF, Marciac, Medellin, Vigliano Biellese, Estocolm i moltes altres ciutats més tant de fora com de dins del país.
Aquesta és la raó de que, en el marc del Jazzing Festival, hi hagi el JAZZ EDUCATION STAGE. Tres dies d’immersió en la nostra filosofia i metodologia, amb concerts, jam sessions, debats, classes, paejazzing,… Gaudirem de músics meravellosos vinguts expressament per compartir amb nosaltres la seva música i la seva experiència.
Aquest segon JAZZ EDUCATION STAGE coincideix amb la seterna edició del Jazzing Festival i els 14 anys de la SANT ANDREU JAZZ BAND .

Perico Sambeat

El saxofonista alt Perico Sambeat és considerat com un dels grans músics de jazz espanyols. S’ha guanyat a pols un enorme prestigi per la seva extraordinària carrera professional, tant dins com fora d’Espanya. Amb més d’una vintena de discos com a líder i més d’un centenar com a acompanyant, destaquen els seus treballs amb grans figures com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny i un llarg etcètera.

Amb més de 20 anys de trajectòria professional, Perico Sambeat és el saxofonista espanyol de major projecció internacional. Amb una forta base clàssica, va iniciar els seus estudis de música moderna en el Taller de Músics de Barcelona on va tenir mestres de la talla de Zé Eduardo. En 1991 es va traslladar a Nova York on va ingressar en la New School. Allí va tocar amb mestres com Lee Konitz, Jimmy Cobb o Joe Chambers.

La seva prolífica carrera professional li han portat a participar en festivals i programacions de tot el món, i a gravar discos entre els quals destaquen Uptown Dansi amb el Mike Mossman i David Kikoski; Encreuament de Camins amb Gerardo Núñez; Friendship amb Brad Meldhau, Kurt Rosenwinkel i Jeff Ballard, editat per ACT, Flamenc Big band, amb Miguel Poveda i Javier Colina, editat per Universal-Verve, Dansa Guaná, tercer disc del CMS Trio al costat de Javier Colina i Marc Miralta, Balades amb el seu quartet amb Borja Barrueta i Bernardo Sassetti i de nou Pujol,  Elàstic a quintet juntament amb Jeff Ballard, Eric Legnini, Andre Fernandes i Thomas Bramerie, «Veus», el seu segon disc de Big band, i «Plays Zappa»

Ha participat en molts enregistraments, col·laborant amb artistes de la talla de Dave Douglas, George Colligan, Eddie Hendeerson, Bruce Barth, Wallace Roney…

PREMIS En la seva trajectòria ha rebut nombrosos premis i reconeixements nacionals i internacionals, d’entre els quals cal destacar:

Millor grup de Jazz amb A FREE K en el Festival de Jazz de Sant Sebastià 1984
Segon premi en el concurs europeu de joves Big band amb BIG BANG BARNA BAND, Berlín 1988
Primer premi en la Mostra Nacional de Joves Intèrprets 1990
Premi especial de la crítica del govern balear en 1990
Premis “JAZZ ENTRE AMICS”:MILLOR grup A FREE K 1987
MILLOR grup ICTUS 1988
MILLOR grup JORDI VILA I ELS SEUS AMICS 1990
MÉS BEN solista 1990
Premi CARTELLERA TÚRIA a la millor contribució musical de 1991
Primer premi de composició per a joves compositors SGAE 1993, i tercer premi 1997
Millor saxo alt espanyol per votació popular en la revista Satchmo jazz 1996
Millor saxofonista per votació popular de L’Associació de Músics de Catalunya els anys 1994 i 2000
Millor saxofonista per votació popular de l’As. de Músics de Jazz de València (Promúsics) en 2001
Premi de jazz del món de la música valenciana 2002 (Ràdio-televisió Valenciana)
Tercer premio SGAE de composició de jazz llatí, l’Havana 2002
Premi “BirdAward” a l’artista que mereix més ampli reconeixement en el Festival North Sigui 2003
Millor grup de jazz en Enderrock 2005, Perico Sambeat Sextet
Millor disc de l’any Enderrock 2008, Flamenc Big band.
Premis AMMJ 2009:
GRUP de l’any: CMS Trio
DISC de l’any: «Flamenco Big band»
COMPOSITOR de l’any: Perico Sambeat
JazzTerrasaman 2011
Premi Jazzing (Sant Andreu) 2017

http://pericosambeat.com/

 

Carlos Martín

Aquest domini de variats estils i la seva assentada faceta com a multiinstrumentista l’han portat a gaudir de col·laboracions amb importants formacions a nivell internacional com la Mingus Big band, i a acompanyar músics de la talla de de Bebo Valdés, Carla Bley, David Foster, Steve Swallow, Luis Perdomo, Perico Sambeat, Chano Domínguez i Jordy Rossy, entre altres. La capacitat de Carlos Martín per a entendre les necessitats de la música en qualsevol dels seus àmbits i la seva versatilitat li han permès també formar part de les bandes d’artistes de remarcada influència i reconeixement per part del gran públic com Alejandro Sanz, Andrea Bocelli, Alicia Keys, Jorge Drexler, Niña Pastori, Juan Perro o Ana Belén.

 http://www.carlosmartin.net/es/biography/

Andrea Motis

La seva maduresa musical supera amb escreix l’expectativa dels seus anys. Això es deu al fet que va començar a tocar la trompeta als set anys i tres anys després va començar a estudiar jazz a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu amb Joan Chamorro, que la va reclutar poc després perquè formés part de la seva banda, tot i ser una adolescent. Mentre seguia estudiant a l’escola va ser membre de la Sant Andreu Jazz Band durant nou anys, període en el qual va gravar vuit discos i va tocar en directe amb noms de la talla del trombonista Wycliffe Gordon, el saxofonista Jesse Davis, el clarinetista Bobby Gordon i el saxofonista Dick Oatts, entre d’altres. A banda de la trompeta Motis toca el saxo alt. Es va estrenar com a cantant amb la banda de Chamorro. “La trompeta sempre ha estat el meu instrument principal”, diu Motis quan se li pregunta si prefereix la seva faceta d’instrumentista o la de vocalista. “Tocar la trompeta és com meditar per a mi, és una part molt important de la meva vida. Però no vull haver de triar només una de les meves vessants artístiques, perquè adoro tocar-les totes”. https://andreamotis.com/

Joan Mar Sauqué

Trompetista que ha format part de la Sant Andreu Jazz Band dirigida per Joan Chamorro des de l’any 2011 fins al 2019 tocant i gravant amb alguns dels músics més destacats de l’escena nacional i internacional com Perico Sambeat, Toni Belenguer, Victor Correa, Ernesto Aurignac, David Pastor, Ignasi Terraza, Esteve Pi, Josep Traver, Scott Hamilton, Dick Oatts, Scott Robinson, , Jon-Erik Kellso, Luigi Grasso, Joel Frahm…

També ha participat amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, dirigida per David Pastor; la Big Band del Liceu, dirigida per Sergi Vergés; Eva Fernández Sextet; DO Next Generation; El Viatge amb Quim Lecina; SuperSax 2.0 dirigit per Roger Mir…  https://joanmarsauque.com/

Èlia Bastida

Èlia Bastida, violinista, saxofonista tenor i cantant, 7 anys en la Sant Andreu Jazz Band tocant i gravant amb alguns dels músics més destacats del panorama nacional i internacional com Joe Maganarelli, Dick Oatts, Scott Hamilton, Joel Frahm, Perico Sambeat, Luigi Grasso,…Persona compromesa amb la música, a la qual li dedica la major part del seu temps. A l’edat de 25 anys ja compta amb més de 25 discos, dels quals ha gravat 2 al seu nom: “Joan Chamorro presenta Èlia Bastida” (2017) i “The Magic Sound of the Violin” (2019). Una tècnica depurada, resultat d’anys de treball d’obres clàssiques que formen part del repertori clàssic del violí. Expressiva, passional, creativa, curiosa, sorprenent, buscant el seu propi camí dins del jazz amb un instrument com el violí, on les referències són molt menors que en altres instruments més comuns en el jazz. https://www.facebook.com/eliabastidamusic/

Carla Motis

Carla Motis, guitarrista, més de 10 anys formant part de la Sant Andreu Jazz Band on ha gravat més de 20 discos juntament a destacats solistes de l’escena jazzística nacional i internacional. Guitarrista amb un llenguatge sòlid, influènciada per Grant Green,    . L’any 2018 va gravar el seu primer disc al seu nom “Joan Chamorro presenta Carla Motis” https://www.facebook.com/carla.motisestrada

 

Manel Fortià

Manel Fortia és un contrabaixista català radicat entre Barcelona i Nova York amb una llarga trajectòria com a intèrpret, improvisador i compositor dins de l’jazz i la música moderna que l’ha portat a tocar i relacionar-se amb grans figures nacionals i internacionals com Dave Liebman, Chris Cheek, Bill McHenry, Eliot Zigmund, Ari Hoenig, Arturo O’Farrill, Chano Dominguez, Stephane Belmondo, Antonio Serrano, Emilio Solla, Albert Bover, Marc Miralta, Antonio Lizana … entre molts altres. Ha gravat més de 40 de discos com a líder i sideman entre els quals destaquen ‘La meva Old Flame’ amb Marco Mezquida, ‘Bulería Brooklyniana’ amb Marquès / Fortià / Pannier, ‘Beix’ amb Sergi Sirvent Smooth Trio i ‘Les Crisàlides’ amb Sabina Witt. En els seus inicis com a músic professional va guanyar el premi joventut de el prestigiós concurs Sona 9 amb el grup Pulpopop (2010). En aquesta mateixa època també va ser guanyador de l’Jazz Fringe 2010 i 2011 de l’Festival de Jazz de Girona amb GRA ‘the trio’ i Psicolab 5tet. Poc després va ser guanyador de l’concurs Jazz Fusion 2013 de la Fundació Mans Paideia de la Corunya amb TAK !. No obstant això va ser premiat en les edicions 2012 i 2014 de l’concurs de Jazz de Castelló amb GRA ‘the trio’, TAK! i Vernau Mier 5tet, entre alguns altres reconeixements. https://manelfortia.com/ca/1345-2/

 

SMACK BIG DAB dir. Joan Casares i Oriol Vallès

 04 sep 2020 | 21:30h

Smack Big Dab dirigida per Joan Casares i Oriol Vallès

Trompetes: Joan Mar Sauqué, Pol Omedes, Oriol Vallès, Nazzareno Brischetto
Trombons: Albert Costa, Rita Payés, Alba Pujals
Saxos: Lluc Casares, Irene Reig, Pau Vidal, Héctor Floría, Pere Miró

Piano: Joan Monné
Contrabaix: Pau Sala
Bateria: Joan Casares

D20506A7-BE44-4FE0-9979-D2791D7D238B

 

 

 

 

 

 

ANDREA MOTIS JOAN CHAMORRO 10 anys de quintet

05 sep 2020 | 21:30h

Concert celebración 10 anys de recorregut professional d’aquest quintet que ha deixat petjada en el jazz nacional.

Andrea Motis , veu i trompeta
Joan Chamorro, contrabaix
Ignasi Terraza, piano
Josep Traver, guitarra
Esteve Pi, bateria

Convidats especials:
Carlos Martin, trombó, trompeta i percussió
Perico Sambeat, saxo alt

AAA17321-3AA7-4A57-B180-77BA687C2A70

SANT ADREU JAZZ BAND (dir. Joan Chamorro) & friends

06 sep 2020| 19:30h

980BD945-0282-4A12-A8A1-7655949BDA26