ARTISTES 2017

Sant Andreu Jazz Band &  Friends

Dijous 21 de setembre 19.30h a la Plaça Comerç
Dijous 28 de setembre 20.30h SAT! Sant Andreu Teatre

La Sant Andreu Jazz Band és una formació nascuda al barri de Sant Andreu (Barcelona) l’any 2006 sota la direcció de Joan Chamorro. Onze anys d’il·lusió, de treball i de resultats màgics constatats en 7 treballs en format CD i DVD, en una pel·lícula (“A film about kids & music” del director Ramon Tort), i en 9 àlbums sorgits en el si de la col·lecció “Joan Chamorro presenta” i protagonitzats per alguns dels joves talents que formen o han format part de la Sant Andreu Jazz Band (Andrea Motis, Eva Fernández, Magalí Datzira, Rita PaYès, Marc Martín, Joan Mar Sauqué) , el projecte la Màgia de la Veu i Èlia Bastida

Per aquesta banda han passat més de 50 joves d’entre 7 i 21 anys. Onze anys d’il·lusió, de treball i una projecció internacional que motiva importants músics nacionals i internacionals a col·laborar en el projecte d’aquests petits grans artistes.

Aquest any es presenten al festival amb un repertori renovat expressament per a l’ocasió i estaran acompanyats per, entre d’altres, les figures de: Perico Sambeat, Joe Magnarelli, Christoph Mallinger, Fredrik Norén i Andrea Motis.

SAXOS: KOLDO MUNNÉ, IRENE MATA, ALBA ESTEBAN, MARÇAL PERRAMON, JOAN MARTÍ, JOANA CASANOVA, NIL GALGO; TROMPETES: ELSA ARMENGOU, VÍCTOR CARRASCOSA, ALBA ARMENGOU, JOAN M. SAUQUÉ,; TROMBONS: RITA PAYÉS, ARNAU SÁNCHEZ, MAX TATO, JOAN CODINA; TROMPA: MAX SALGADO; VIOLÍ I SAXO TENOR: ÈLIA BASTIDA; BASE RÍTMICA: ABRIL SAURÍ, MIRANDA FERNÁNDEZ, PAU GALGO, MIQUEL CASANOVA, CARLA MOTIS, JAN DOMÈNECH .

 


Fredrik Norén

Dijous 28 de setembre 20.30h SAT! Sant Andreu Teatre

fredriknoren

Director de l’Estocolm Jazz Orchestra i trompetista principal, ha treballat amb músics de jazz al seu país, Suècia, i amb estrelles internacionals com Natalie Cole, Bob Hope, Ann-Margret i Susana Rinaldi.

Treballa en la promoció de la música jazz entre la gent jove a la Swedish Jazz Federation i en la promoció i difusió del jazz per les regions del seu país Suècia, amb la Regional Music Institute of Västernorrland com a Jazz Consultant.


 

Víctor de Diego Organ Trio

Dijous 21 de setembre 20.30h Bar Versalles

organtriocolorFormat per reconeguts músics residents a Barcelona, cadascun d’ells amb una llarga trajectòria professional que comparteixen la inquietud d’investigar la sonoritat que ofereix la formació saxo-òrgan-bateria.

El grup interpreta un repertori que combina música dels grans compositors del Jazz, amb temes originals, sempre amb la idea de gaudir d’aquest joc sonor-rítmic que ofereix una instrumentació d’aquestes característiques.

Victor de Diego, saxo tenor i soprano, Abel Boquera, òrgan, Carlos Falanga, bateria.

 


David Mengual Resolut Trio

Dijous 21 de setembre 21.30 – Bar Versalles 

Resolut TrioEn aquesta nova aventura, Mengual s’envolta de dos dels músics més creatius i talentosos de la nova escena musical del pais: Joan Mas, saxofonista enèrgic i personal que, a part d’una infinitat de projectes com el seu Quartet amb Jon Robles, o les seves participacions en la Big Band de Granollers, Barcelona Big Latin, el sextet de Toni Vaquer o el grup Skunk, també és membre fundador de la Free Spirits Big Band com a primer alt. I amb el Baterista i compositor Arnau Obiols, músic en actiu en els àmbits del jazz, la improvisació i la revisió de les músiques tradicionals, component de projectes com Folk Souvenir, Rufaca Folk Orchestra, Alenky, Pol Omedes Trio, el col·lectiu Free Art Ensemble, i com leader i compositor de: Arnau Obiols Pirine (Aladid Records 2013) i Arnau Obiols Libèrrim (A.R ,2015).

Resolut trio.
És una declaració d’intencions, d’una banda reivindicar la música efímera sense cap frontera estètica, i per l’altra, proposar una experiència o viatge musical en la qual conviuen l’energia, el lirisme i sobretot, la sinceritat.

Joan Mas – Saxo alt i soprano,  Arnau Obiols – Bateria i joguines,  David Mengual – Contrabaix


Tribute Dave Pell’s Music

Dimarts 26 de setembre 20.00 i 22.00h – Jamboree Jazz Club.

dave pellJamboree Jazz CLub Barcelona

El Jazzing fa una incursió a una sala emblemàtica de jazz de Barcelona , el Jamboree Jazz Club.

Joan Chamorro Plays Dave Pell’s arrangements and more, featuring Joana Casanova.

Joan Chamorro direcció i contrabaix , Joana Casanova veu i saxo alt, Jan Domènech – piano, Carla Motis – guitarra
Abril Saurí – bateria, Víctor Carrascosa , Joan Mar Sauqué , Alba Armengou – trompetes, Joan Codina, Rita Payés – trombons, Joan Martí – saxo alt i tenor, Marçal Perramon – saxo tenor, Èlia Bastida –  saxo tenor,  Alba Esteban – saxo baríton.

 


Joan Chamorro presenta Èlia Bastida

PRESENTACIÓ CD

Divendres 29 de setembre 20.00h SAT! Sant Andreu Teatre

Joan Chamorro + Èlia bastida

Èlia Bastida, violinista, saxofonista tenor i cantant, 6 anys en la Sant Andreu Jazz Band, persona compromesa amb la música, a la qual li dedica la major part del seu temps. Una tècnica depurada, resultat d’anys de treball d’obres clàssiques que formen part del repertori clàssic del violí.

Expressiva, passional, creativa, curiosa, sorprenent, buscant el seu propi camí amb un instrument com el violí, on les referències són molt menors que en altres instruments més comuns en el jazz.

Cerca que porta a obrir possibles nous camins, incorporant inconscientment el repte d’aportar alguna cosa nova, sense pretensions, però amb molt camí al davant a explorar. Enamorada del bebop i de l’hardbop, però interessada també en els orígens del jazz, així com en la música brasilera i, més enllà d’etiquetes, en la música que li dóna la possibilitat d’expressar-se, d’aportar el seu granet de sorra en aquest món necessitat de sons bells i de missatges que solament la música és capaç de transmetre.

Elia Bastida violí, saxo tenor i veu,  Joan Chamorro contrabaix i direcció, Ignasi Terraza piano, Josep Traver guitarra, Esteve Pi bateria, Andrea Motis trompeta, saxos i veu, Joan Martí saxo alt, Marçal Perramon saxo tenor, Joan Codina trombó. Alba Esteban, saxo baríton.


Joe Magnarelli & Perico Sambeat Quintet

Divendres 29 de setembre 20.00h SAT! Sant Andreu Teatre

Pórtico- Joe Magnarelli & Perico Sambeat Quintet

El trompetista nord-americà Joe Magnarelli i el saxofonista valencià Perico Sambeat, juntament amb el seu quintet, ens presenten el seu CD PÓRTICO, amb temes compostos pels dos grans músics.

Joe Magnarelli (trumpet)

Perico Sambeat (alto sax)

Fabio Miano (piano)

Ignasi González (bass)

Andrea Michelutti (drums).

 

 

 

 


Perico Sambeat

Dijous 28 de setembre 20.30h SAT! Sant Andreu Teatre

Divendres 29 de setembre 20.00h SAT! Sant Andreu Teatre
Diumenge 1 d’octubre 20.30h – FABRA I COATS – FÀBRICA DE CREACIÓ

Perico SambeatEl saxofonista alt Perico Sambeat és considerat com un dels grans músics de jazz espanyols. S’ha guanyat a pols un enorme prestigi per la seva extraordinària carrera professional, tant dins com fora d’Espanya. Amb més d’una vintena de discos com a capdavanter i més d’un centenar com a acompanyant, destaquen els seus treballs amb grans figures com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny i un llarg etcètera.


 

Joe Magnarelli

Dijous 28 de setembre 20.30h SAT! Sant Andreu Teatre

Divendres 29 de setembre 20.00h SAT! Sant Andreu Teatre
Diumenge 1 d’octubre 20.30h – FABRA I COATS – FÀBRICA DE CREACIÓ

Joe MagnarelliEnèrgic i apassionat, està considerat un dels millors trompetistes que ha sabut traslladar la tradició del bebop als nostres dies.
Format a les big bands de Lionel Hampton i Buddy Rich, llicenciat amb Toshiko Akiyoshi i doctorat amb Tom Harrell, Magnarelli també va ser integrant del sextet de Ray Barretto i paral•lelament va construir la seva carrera com a líder solista.

 


 

Juli Aymí & Josep Traver

Dissabte 30 setembre 10.00h – Cafeteria Aromes

960_juli aymi josep traverWine Impressions sorgeix a partir d’unes sessions de tast de vins al Miravins, l’espai del sommelier Carles Mira. Després de tres anys de sessions en què han combinat jazz en directe, vins i humor, Josep Traver i Juli Aymí han anat a l’estudi i han enregistrat aquesta col·lecció de temes a duet amb clarinet i guitarra. Una música inspirada en els mestres Sidney Bechet, Benny Goodman, Django Reinhardt, Charlie Christian i d’altres

Josep Traver –  guitarra, Juli Aymí –  clarinet

 


Christoph Mallinger

Dijous 28 de setembre 20.30h SAT! Sant Andreu Teatre

Dissabte 30 setembre 12.00h – MATINAL DE SWING Pça. Can Fabra
Dissabte 30 setembre 18.00h – BAR COLOMBIA
Diumenge 1 d’octubre 20.30h – FABRA I COATS – FÀBRICA DE CREACIÓ

Christoph Mallinger

Violinista de jazz i cantant amb un llenguatge que barreja tradició i modernitat. Viu a Àustria, on lidera diversos grups.

 

 

 


 

Alba Armengou &Joan Chamorro Group featuring Christoph Mallinger

Dissabte 30 setembre 12.00h – MATINAL DE SWING Pça. Can Fabra

ALBA ARMENGOUL’Alba és una jove trompetista , saxofonista alt i soprà i cantant, amb un ampli currículum i amb una manera de cantar molt original i autèntica. Forma part de la Sant Andreu jazz band des de fa 8 anys.

Alba Armengou ( veu , trompeta i saxo alto), Joan Chamorro ( contrabaix ), Carla Motis ( guitarra), Jan Domenech ( piano ), Abril Saurí ( bateria i veu ), Alba Esteban ( saxos i veu ), Víctor Carrascosa (trompeta).

FEATURING Crhistopher Mallinger ( veu i violi )

 

 


 

Abril Saurí Quartet & Christoph Mallinger

Dissabte 30 setembre 18.00h – BAR COLOMBIA

abril sauri 2Forma part de la Sant Andreu Jazz Band des de fa 5 anys, l’Abril Saurí a mès de tocar la bateria i la trompeta, canta amb una veu original i un swing que la caracteritzen.

Abril Saurí ( bateria i veu )

Carla Motis ( guitarra)

Andrea Motis ( trompeta )

Joan CHamorro (contrabaix)

Crhistoph Mallinger ( violí i veu )

 


 

Ignasi Terraza  

 Presenta nou Cd ‘Sol-IT’ (Swit Records)

Dissabte 30 setembre 19.30h – FABRA I COATS – FÀBRICA DE CREACIÓ

ignasiterraza_sol-it medida 150x150Ignasi Terraza, un dels pianistes més destacats del panorama jazzístic estatal, alterna amb freqüència les seves aparicions en trio o amb formacions més àmplies amb els seus concerts en piano sol, un dels seus formats favorits.

En els últims anys ha presentat el seu treball Sol-It  en nombrosos escenaris de l’estat i a l’estranger. Recentment ha presentat un nou treball, homenage a Tete Montoliu, en duo de pianos en què es destaca el seu elaborat pianisme.

“Terraza és un impressionant músic que contribueix avui a mantenir viva la tradició jazzí­stica més pura. En la seva forma de tocar podem vaig sentir­r sempre la melodia del tema, fins i tot durant les seves improvisacions més atrevides, resultant així­ més accessibles que les de la majoria de pianistes actuals. La seva subtil creativitat i la seva capacitat de crear melodies fan que la seva música estigui repleta de constants sorpreses. Sona totalment diferent a la de qualsevol un altre.”  Scott Yanow.


Marc Martín Trio  

Presentació Cd ‘Roaming’ (Swit Records)

Dissabte 30 setembre 20.45h – FABRA I COATS – FÀBRICA DE CREACIÓ

roaming_marcmartintrio_portada_digital_sw22 BAIXA RES

Marc Martín, ens presenta el seu primer treball en trio Roaming. S’inicia com a pianista de la Sant Andreu Jazz Band dirigida per Joan Chamorro, amb la qual al llarg de 7 anys recorren els principals escenaris del jazz a Catalunya i té ocasió de col·laborar amb músics tan destacats com: Dick Oatts, Jesse Davis,   Terell Staford o Perico Sambeat.

Inspirat en la música d’Ignasi Terraza estudia més tard amb ell, i s’inspira en trios com els  de Oscar Peterson, Monty Alexander, Ahmad Jamal… barrejant a la perfecció els preceptes formals del gènere jazzístic amb  la frescor i desimboltura de la seva joventut, entre uns altres. El trio es completa amb Juan Pastor al contrabaix i Jordi Pallarés a la bateria.

El repertori es compon principalment de temes composts per Martin, de caire molt variat on demostra imaginació i un coneixement ampli de la tradició que interpreta amb una emoció continguda plena de franquesa.

Marc Martín: piano,  Juan Pastor : contrabaix,  Jordi Pallarés: bateria.


Guillem Arnedo Band & Celeste Alías  

Presentació Cd ‘Let’s sing Oscar Hammerstein II’ (Swit Records)

Dissabte 30 setembre 22.00h – FABRA I COATS – FÀBRICA DE CREACIÓ

guillemarnedo_ohammersteinii_digital_pestana_72_bajaGuillem Arnedo Band & Celeste Alías presenten el seu segon treball ‘Let’s Sing Oscar Hammerstein II’, centrant el seu repertori en cançons del lletrista Oscar Hammerstein II en les seves principals col·laboracions amb els compositors J Kern i R. Rodgers.

Cançons que ens resulten familiars des de sempre sonen aquí amb tal lluentor i frescor que semblen haver estat compostes ahir mateix. Els oïdors, en sentir-les,  poden acabar cantant, ja que l’impuls melòdic és irresistible. Guillem i companyia han creat un meravellós paisatge sonor: deliciosament variat i completament estimulant, en el qual Celeste fa gala tant d’una tendra timidesa com d’una enèrgica determinació.

Celeste amb Guillem i la seva banda connecten ràpidament amb el públic practicant un Jazz proper de gran swing.

Celeste Alías- veu, Guillem Arnedo-bateria, Jaume Llombart- guitarra, Roger Mes-piano, DJ Foster-contrabaix.


 

La Màgia de la Veu & Jazz Ensemble

Diumenge 1 d’octubre 11.00h – MATINAL DE VEU Pça. Masadas

la_magia_de_la_veu-4_caDos anys després del disc Joan Chamorro presenta la Màgia de la Veu (premi Enderrock a millor cd de jazz per votació popular) apareix aquest segon volum (el vuitè de la sèrie Joan Chamorro presenta) dedicat especialment a la veu.

En aquesta ocasió hi trobarem arranjaments més instrumentals i la incorporació de quatre noves veus. A les d’Andrea Motis i Rita Payés s’hi sumen les veus de les polinstrumentistes Èlia Bastida, Alba Armengou, Alba Esteban i Abril Saurí.

Amb la participació del trio habitual (Ignasi Terraza, Josep Traver i Esteve Pi) i també de quatre joves instrumentistes de la Sant Andreu Jazz Band: Joan Mar Sauqué, Joan Codina, Joan Martí i Marçal Perramon. La banda presentarà un repertori amb arranjaments per a una petita big band, tots ells escrits per Joan Monné, donant un so homogeni al disc, tant en els temes més jazzístics com a les incursions de música brasilera.

Joan Chamorro (contrabaix i direcció), Andrea Motis (saxo, trompeta i veu), Rita Payés (trombó i veu), Alba Armengou (saxo, trompeta i veu), Alba Esteban (veu, saxos i clarinet), Èlia Bastida (veu, violí i saxo tenor) , Abril Saurí ( veu i trompeta), Joan Mar Sauqué (trompeta i trombó), Joan Codina (trombó), Joan Martí (saxos i flauta), Marçal Perramon (clarinet i saxo tenor), Josep Traver (guitarres), Ignasi Terraza (piano), Esteve Pi (bateria).


Barcelona Gospel MESSENGERS #10anysdescalços

Diumenge 1 d’octubre 12.30h – MATINAL DE VEU Pça. Masadas

MessengersEnguany celebren 10 Anys de trajectòria amb la seva gira #10anysdescalços.

Amb el seu directe dinàmic, alegre i contagiós, Messengers està convertint el gospel en tot un fenomen de masses arreu del nostre país,  que arrela amb moltíssima força en tot el teixit musical i vocal del país.

Un dels pioners en aquest moviment fou el pianista i compositor Ramon Escalé, que posa en marxa diversos cors i crea la Xarxa Gospel de Catalunya que els aglutina a tots sota un mateix concepte musical i línia pedagògica.

Direcció: Ramon Escalé


Andrea Motis presenta ‘Emotional Dance’ & Perico Sambeat 

Diumenge 1 d’octubre 19.00h – FABRA I COATS – FÀBRICA DE CREACIÓ

andrea-motis-emotional-dance-300x300El seu primer treball en solitari, editat pel llegendari segell Impulse!, es va gravar a Nova York amb una banda formada per músics catalans i nord-americans.

En aquesta ocasió estarà acompanyada del gran saxofonista Perico Sambeat.
Andrea Motis (veu, trompeta i composició), Joan Chamorro (contrabaix i saxo tenor), Ignasi Terraza (piano), Josep Traver (guitarra), Esteve Pi (bateria). Feat.: Perico Sambeat (saxo alt i
soprà)