Artistes 2016


Sant Andreu Jazz Band & friends


Dijous 8 de setembre a les 19.30 a la Plaça Comerç
Dimecres 14 de setembre a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació

Diumenge 18 de setembre a les 18.30 al Sant Andreu Teatre (SAT!)

SANT ANDREU JAZZ BAND 2016 OKOKOK

La Sant Andreu Jazz Band és una formació nascuda al barri de Sant Andreu (Barcelona) l’any 2006 sota la direcció de Joan Chamorro. Aquest 2016 celebra el seu desè aniversari. Deu anys d’il·lusió, de treball i de resultats màgics constatats en sis treballs en format CD i DVD, en una pel·lícula (“A film about kids & music” del director Ramon Tort), i en 7 àlbums sorgits en el si de la col·lecció “Joan Chamorro presenta” i protagonitzats per alguns dels joves talents que formen o han format part de la Sant Andreu Jazz Band (Andrea Motis, Eva Fernández, Magalí Datzira, Rita PaYès, Marc Martín, Joan Mar Sauqué) i el projecte la Màgia de la Veu.

Per aquesta banda han passat més de 50 joves d’entre 7 i 20 anys. Deu anys d’il·lusió, de treball i una projecció internacional que motiva importants músics nacionals i internacionals a col·laborar en el projecte d’aquests petits grans artistes.

Aquest any es presenten al festival amb un repertori renovat expressament per a l’ocasió i estaran acompanyats per, entre d’altres, les figures de Luigi Grasso, Perico Sambeat i Enrique Oliver.

SAXOS: Koldo Munné, Irene Mata, Alba Esteban, Marçal Perramon, Joan Martí, Joana Casanova, Nil Galgo; TROMPETES: Elsa Armengou, Víctor Carrascosa, Alba Armengou, Joan M. Sauqué, Andrea Motis;  TROMBONS: Rita Payés, Arnau Sánchez, Max Tato, Joan Codina; TROMPA: Max Salgado; VIOLÍ i saxo tenor: Èlia Bastida;  BASE RÍTMICA: Abril Saurí, Miranda Fernández, Pau Galgo, Marc Ferrer, Carla Motis, Jan Domènech, Joan Aleix Mata.


Jaume Llombart


Dijous 8 de setembre a les 20.30 al Bar Versalles

Jaume Llombart

Jaume Llombart és un guitarrista que treballa des de 2005 en nombrosos projectes amb artistes de molta talla. Al 2011 arrenca el seu primer projecte com a líder amb el que pretén explorar la seva faceta compositiva. El seu darrer treball discogràfic, “Magenta” (2015) és un disc editat pel segell barcelonès Underpool. En aquesta ocasió es presenta en solitari i fent duets amb altres artistes de renom.

Jaume Llombart, Enrique Oliver, Felix Rossy, Rita Payés, Joan Chamorro, Andrea Motis.

 

Gabriel Amargant Quintet


Dijous 8 de setembre a les 22.00 al Bar Versalles

Gabriel Amargant

El sempre sorprenent saxofonista i clarinetista Gabriel Amargant presenta aquest nou projecte, sorgit arrel d’un encàrrec de l’Auditori de Barcelona, al voltant de la música del compositor nordamericà George Gershwin.

Gabriel Amargant, saxo; Jordi Matas, guitarra; Roger Mas, piano; Martín Leiton, contrabaix; Gonzalo del Val, bateria.


Carme Canela & Joan Monné


Divendres 9 de setembre a les 19.00 al Centre Cívic de Sant Andreu

Canela duetCarme Canela i Joan Monné comparteixen projectes des de fa molts anys. Les seves carreres en el món del jazz han transcorregut paral·lelament des de la participació de Canela com a artista convidada en el primer disc del Joan Monné Trio, “Son Song”, l’any 1995.
Així doncs, en el seu primer projecte en aquesta mínima formació, Carme Canela i Joan Monné Duet ens presenten un grapat de standards del songbook americà, amb clàssics de George Gershwin o Cole Porter, però també amb composicions de Thelonious Monk o Duke Ellington, i sota el criteri estètic de triar cançons que els commoguin, que els emocionin, que els facin vibrar i que els permetin transmetre aquesta emoció a qui els escolti.

Joan Monné: piano; Carme Canela: veu.


David Mengual Slow Quartet & Carme Canela


Divendres 9 de setembre a les 20.30 al Centre Cívic de Sant Andreu

David Mengual Slow Quartet

Slow és un projecte amb gairebé quatre anys de vida i un disc, “U” (bebyne records), molt celebrat per la crítica especialitzada. En aquest temps, i després de molts concerts arreu, ha crescut i madurat, i s’ha convertit en un quartet estable amb una gran afinitat i comunicació musical.
Les composicions són originals i escrites amb l’objectiu de crear un diàleg pausat i sincer -que ajudi a compensar aquest ritme impossible que ens toca viure-; aquesta vegada , acompanyats per una de les cantants més grans d’aquest país: Carme Canela.

Carme Canela: veu; Miguel Villar: saxos; Dani Perez: guitarra; Oriol Roca: bateria; David Mengual: contrabaix i composició.


Ricard Gili & friends – Classic Jazz & SAJB


Dissabte 10 de setembre a les 12.00 a la Plaça de la Trinitat

ricard gili

A la Fundació Jazz Classic i la Sant Andreu Jazz Band els uneix l’amor pel swing i també el treball que fan les dues entitas per fer que aquesta música arribi a la gent del carrer i convertir-la en el que va ser en els seus orígens: una música popular.

En aquesta ocasió, i liderada pel gran Ricard Gili, tenim una proposta que uneix diversos músics de la Locomotora negra i alguns de la Sant Andreu Jazz Band, amb la intenció de compartir un concert ple de swing, d’improvisació, de ball i de diversió.

Ricard Gili, Victor Carrascosa (trompeta), Toni Gili , Marçal Perramon (saxo tenor), Marc Trepat (trombó), Joan Chamorro (contrabaix), Jan Domenech (piano), Joan Aleix Mata (bateria), Abril Saurí (bateria i veu), Carla Motis (guitarra  i veu), Èlia Bastida (violí i veu) i més sorpreses.


Quim Lecina & Nou Brownie Jazz Sextet


Dissabte 10 de setembre a les 18.00 al Bar Versalles

Quim Lecina

Hi ha un munt de llegendes que sobrepassen la pròpia història del Jamboree, local que recordem que en els anys 50 es deia Bar Brindis i que va ser un prostíbul de la Tropa de la Sisena Flota dels EE.UU. A “Una vegada, al Jamboree…!!!” coneixerem, entre moltes altres coses, què li va passar al primer catalanophitecus erectus quan va trobar refugi en una cova sospitosament coneguda, quina va ser la penyora que Ava Gardner va deixar al Jamboree, per què Wayne Shorter no va arribar a entrar al soterrani de la Plaça Reial, què fa un mussol anomenat Gran Duc alimentant-se només de música de Jazz,… com pot ser que a Elvin Jones, al Jamboree, se li aparegués un novici caputxí del segle XVIII amb problemes sentimentals, amb el Jazz en directe de Miles Davis, Thelonius Monk, John Coltrane, Sara Vaughan, Bix Beiderbecke, Charles Mingus i Elvin Jones.

Gabriel Amargant (saxo), Magalí Datzira (contrabaix i veu), Joan Mar Sauqué (trompeta), Marc Martín (piano), Jordi Pallarés (bateria), Pere Alcon (guitarra) i Quim Lecina (actor i director), amb la col·laboració del Mestre Francesc Burrull.

 

Fredrik Carlquist Quartet


Dissabte 10 de setembre a les 19.00 al Bar Versalles

fredrik-carlquist
Fredrik és un saxofonista i clarinetista suec amb seu a Barcelona. Des de la seva arribada a la capital catalana l’any 2001, Fredrik s’ha consolidat com un dels músics més importants del panorama jazz de la ciutat. Amb un estil equilibrat i melòdic, ha aconseguit una gran atenció als seus discos dels últims anys, i aquesta vegada presenta el seu disc “Saxophone conversations”.

Fredick Carlsquist (saxo tenor), Joan Chamorro (saxo baríton), Tom Warburton (contrabaix), Andrea Motis (trompeta i veu).


Supersax


Dissabte 10 de setembre a les 20.00 al Bar Versalles

Supersax

SuperSax Project és una formació que explora un concepte divers, jove i engrescador del Jazz. El grup incorpora arranjaments innovadors que reten tribut a artistes clàssics i actuals, com ara Cannonball Adderley i Joshua Redman, i durant tota la seva trajectòria sempre ha procurat aportar la peculiaritat de les melodies i els solos harmonitzats per a 5 saxos.

César del Val Rodríguez (saxo alt), Martín Díaz Freiría (saxo alt), Marino Garcimartín Sánchez (saxo tenor), Oriol Jiménez Buzzi (saxo tenor), Ángel Fernández Bordón (saxo baríton), Joan Mar Sauqué Vila (trompeta), Joan Codina Cusó (trombó), Alejandro Esperanza Mateos (piano), Emilio Martín Aguilar (contrabaix), Luis Miranda Churrango (bateria), Roger Mir Abella (direcció i saxos alt i soprano).

 

Young Cats de la Sant Andreu Jazz Band, director Joan Chamorro


Diumenge 11 de setembre a les 12.00 a la Plaça Comerç

Young Cats de la Sant Andreu Jazz Band

Els Young Cats són els més joves de la Sant Andreu Jazz Band. Tots ells escoltant i fent seu aquest llenguatge del jazz, començant per un repertori més tradicional, dixieland, swing, amb temes com ara China Boy, Royal Garden Blues, etc. però també fent incursions en el bebop i el jazz vocal.

KOLDO MUNNÉ: SAXO ALT; NIL GALGO: SAXO ALT I CLARINET; MARÇAL PERRAMON: SAXO TENOR I CLARINET; JOAN MARTÍ: SAXO TENOR I ALT, SOPRANO I BARÍTON; ALBA ESTEBAN: SAXO ALT, TENOR I SOPRANO; ELSA ARMENGOU: TROMPETA I VEU; VICTOR CARRASCOSA: TROMPETA; ALBA ARMENGOU: TROMPETA I VEU; RITA PAYÉS: TROMBÓ I VEU; MAX SALGADO: TROMPA; IRENE MATA: SAXOS ; ABRIL SAURÍ: BATERIA;  PAU GALGO: CONTRABAIX; MIRANDA FERNANDEZ: PIANO.


Perico Sambeat


Dimecres 14 de setembre a les 19:00 a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació

Perico Sambeat
El saxofonista alt Perico Sambeat és considerat com un dels grans músics de jazz espanyols. S’ha guanyat a pols un enorme prestigi per la seva extraordinària carrera professional, tant dins com fora d’Espanya. Amb més d’una vintena de discos com a líder, i més d’un centenar com a acompanyant, destaquen els seus treballs amb grans figures com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny i un llarg etcètera.

Enrique Oliver

Dijous 8 de setembre a les 19:00 al Versalles
Dissabte 17 de setembre a les 12:00 a Plaça Can Fabra
Diumenge 18 de setembre a les 18.30 al SAT!
uno_enrique_oliver

Enrique Oliver és un dels és un saxofonistes més rellevants del panorama jazzístic espanyol. A Enrique el defineixen els seus companys com un músic amb “dos metres de llibertat, de recerca constant, de genialitat, de fantasia, de bogeria, de frenesí, de sinceritat. El seu saxo i ell són UN i és pura inspiració per a tots els músics quan el sentim tocar, sempre és un viatge sublim sentir la seva música perquè és entrar dins del seu cor”.

 

 

Joan Chamorro presenta… Andrea Motis, Eva Fernández, Magalí Datzira, Rita Payés, Marc Martín i Joan Mar Sauqué


Dijous 15 de setembre a les 20:30 al Sant AndreuTeatre (SAT!)

Joan Chamorro presenta

Joan Chamorro presenta

Deu anys d’il·lusió, de feina i de resultats màgics constatats en 6 enregistraments en format CD i DVD i 7 discos sorgits al si de la col·lecció “Joan Chamorro presenta” protagonitzats per alguns dels joves talents que han passat per les files de la Sant Andreu Jazz Band: Andrea Motis, Eva Fernández, Magalí Datzira, Rita Payés, Marc Martín i Joan Mar Sauqué, i el projecte La màgia de la veu.

Joan Chamorro (contrabaix i saxo baríton), Andrea Motis (veu i trompeta), Eva Fernández (veu i saxo), Magali Datzira (veu i contrabaix), Rita Payés (veu i trombó), Marc Martín (piano), Joan Mar Sauqué (trompeta), Ignasi Terraza (piano), Josep Traver (guitarra), Esteve Pi (bateria), Joan Codina (trombó), Marçal Perramon, Joan Martí i Alba Esteban (saxos), amb la participació especial de Toni Belenguer (trombó).

 

Luigi Grasso


Dijous 15 de setembre a les 20.30 al Sant Andreu Teatre (SAT!)
Divendres 16 de setembre a les 20.30 al Sant Andreu Teatre (SAT!)
Diumenge 18 de setembre a les 16.30 al Sant Andreu Teatre (SAT!)

 

 

luigi-grasso

Luigi Grasso és un jove saxofonista italià que barreja un estil clàssic propi amb l’essència del jazz. Va començar la seva carrera professional als 11 anys, i des de llavors no ha deixat d’evolucionar al costat de músics com ara Agostino Di Giorgio, Barry Harris, Chiara Benati o Francesco Carluccio.

Luigi Grasso (saxo alt), Ignasi Terraza (piano), Joan Chamorro (contrabaix), Esteve Pi (bateria), Albert Carrique, Joan Martí, Andrea Motis, Cesar del Val (saxo alt) i Supersax project.


Rita Payés & friends


Dissabte 17 de setembre a les 12.00 a la Plaça Can Fabra

rita payes SAJB&ScottRobinson_SAT_1rFestJ_082r
Rita té el seu propi disc, el quart de la sèrie Joan Chamorro presenta, i també la podem trobar a La màgia de la veu, el cinquè de la sèrie. En ambdós enregistraments podem apreciar l’originalitat de la Rita, una personalitat molt marcada, lliure en les seves exposicions melòdiques i també amb molta capacitat d’improvisació amb el seu instrument, el trombó.

RITA PAYÉS (TROMBÓ I VEU), JOAN CHAMORRO (CONTRABAIX), JAN DOMÈNECH (PIANO), CARLA MOTIS (GUITARRA), ABRIL SAURÍ I JOAN ALEIX MATA ( BATERIA )  VICTOR CARRASCOSA (TROMPETA), ENRIQUE OLIVER (SAXO TENOR), JOAN CODINA (TROMBÓ).


Alba Armengou Quintet


Dissabte 17 de setembre a les 18.00 al Bar Colombia

alba armengou ok
Alba és una jove trompetista , saxofonista alto i soprano i cantant, amb un ampli currículum i amb una manera de cantar molt original i auténtica. Forma part de la Sant Andreu jazz band des de fa 7 anys.

Alba Armengou (trompeta, saxos i veu), Alba Esteban (saxos i veu), Carla Motis (guitarres), Andrea Motis (trompeta, saxos i veu), Joan Chamorro (contrabaix).

Pol Omedes with Strings


Dissabte 17 de setembre a les 20.00 al Sant Andreu Teatre (SAT!)

Foto Pol Omedes
En Pol presentarà el seu nou disc, que ha estat carburant els darrers anys: “Mallorca”. Amb un ensemble format per un sextet de luxe sumat al so del quartet de cordes, ens oferiran una sonoritat post-bop amb pinzellades cambrístiques. Una vetllada inoblidable!

Pol Omedes: trompeta; Lluc Casares: saxo; Judit Nedderman: veu; Joan Monné: piano; Martín Leiton: contrabaix; Joan Terol: bateria; Jan Omedes: violí; Pablo Kirschner: violí; Laura Bosch: viola; Guillem Vellvé: violoncel.


Martín Leiton Big Band


Dissabte 17 de setembre a les 21.30 al Sant Andreu Teatre (SAT!)

Martín Leiton

Martín Leiton Big Band és un projecte que neix a partir de l’escena de la música en directe barcelonina, reunint a alguns dels intèrprets en actiu més destacats i consolidats de l’escena, juntament amb alguns dels músics emergents més interessants i que ja comencen a formar part del paisatge musical i cultural de la ciutat i de la regió.

La formació neix per interpretar la música de Martín Leiton, escrita i arranjada per a big band per ell mateix. Té com a filosofia la de desenvolupar-se com a agrupació d’una manera continuada i estable presentant-se almenys una vegada al mes en algun dels clubs que es poden trobar a Barcelona.

Martín Leiton, Trompetes: Pep Garau, Pol Omedes, Óscar Latorre, Iván Gonzalez; Saxo alt: Marcel.lí Bayer, Albert Carrique; Saxo tenor: Gabriel Amargant, Santi de la Rubia; Saxo barítono: Joan Chamorro; Trombons: Rita Payés, Joan Codina, Vicent Pérez; Trombó baix: Darío García; Guitarra: DAni Pérez; Piano: Toni Saigi; Contrabaix: Marc Cuevas; Bateria: Andreu Pitarch.


Saphie Wells & the Swing Cats


Diumenge 18 de setembre a les 12.30 a la Plaça Masadas

SwingCats

Saphie Wells & The Swing Cats ens presenta un repertori de Swing que recorda temes clàssics del Jazz en un format acústic i original. Billie Holiday, Ella Fitzgerald o Chet Baker són alguns dels músics als que aquesta banda fa tribut.

Saphie Wells: veu; Marc Masagué: guitarra; Alejandro “Wassylli” Granados: contrabaix; Joan Subirats: saxo.

 

The Gramophone Allstars Big Band


Diumenge 18 de setembre a les 12.30 a la Plaça Masadas

Gramophone all star

The Gramophone Allstars explora i reescriu el camí recorregut dècades enrere pels músics de l’illa caribenya en descobrir, per les emissores nordamericanes, els hits del soul, el funk o el rhythm & blues. Aquestes són ara les matèries primes del seu darrer disc, “Jazzmaica”: temes clàssics de Stevie Wonder, Sam Cooke o Ray Charles al costat d’altres referents potser menys reivindicats com The Winstons, Jackson Sisters o Smokey Robinson.

Judit Neddermann: veu; Genís Bou: saxo tenor, saxo alt i flauta; Lluc Casares: saxo alt i soprano; Pau Vidal: saxo tenor i flauta; Pere Miró: saxo tenor i baríton; Pep Garau: trompeta i flugel; Andrés Tosti: trompeta i flugel; Pep Tarradas: trompeta i flugel; Albert Costa: trombó; Sidru Palmada: trombó; Adrià Plana: guitarra; Eloi Escudé: piano i teclats; Vic Moliner: baix i contrabaix; Jordi Rodríguez: percussió; Aleix Bou: bateria.

 

María José Pedragosa, narradora oral

Diumenge 21 de setembre a les 11.00 a la Plaça Comerç

mjp-cuentos

Biblioteques, bars, descampats, presons, hospitals, escoles, carrers, locals buits, locals plens, teatres, tendes de campanya, estudis de gravació, grutes, platges o vaixells. Qualsevol lloc és adequat per emocionar a través de la paraula amb històries que arriben a l’ànima, perquè la narració oral és un acte de comunicació molt ric, que complau a qui escolta i enriqueix a qui transmet.

María José Pedragosa, a part de publicitària, periodista i educadora social, porta 20 anys explicant històries en tots aquests llocs diversos. En aquesta ocasió es llançarà al rescat del flautista d’Hamelin acompanyada dels joveníssims i agosarats Young Cats. Explicarem contes amb música i tocarem amb contes.