4t Jazzing: Classes magistrals


El 4t Jazzing Festival de Jazz de Sant Andreu juntament amb el Taller de Músics organitza dos dies de classes magistrals: el dijous 28 i divendres 29 de setembre, on els nostres artistes convidats, músics de renom a nivell nacional i internacional, ens ofereixen el seu coneixement i bagatge.
Les classes magistrals tenen lloc a l’Escola Superior d’Estudis Musicals  Taller de Músics situada a la planta superior del Centre Cultural Can Fabra al c/ Segre, 24-32 (Pl. Can Fabra) 08030 Barcelona i seran gratuïtes.
Es compta amb l’activa participació per part dels assistents, poden dur el seu propi instrument o participar-hi només amb la veu, o bé només ser oients.

Dijous 28 de setembre

11.0h CHRISTOPH MALLINGER (VIOLÍ JAZZ)

Violinista de jazz i cantant amb un llenguatge que barreja tradició i modernitat. Viu a Àustria, on lidera diversos grups.
Ens parlarà de la seva trajectòria i experiència sobre el violí en el jazz i de la improvisació en general.

12.45h FREDRIK NORÉN (TROMPETA/BIG BAND)

Director de l’Estocolm Jazz Orchestra i trompetista principal. Treballa en la promoció de la música jazz entre la gent jove a la Swedish Jazz Federation i en la promoció i difusió del jazz per les regions del seu país, Suècia. El mestre trompetista i director de big band ens parlarà de diferents aspectes de l’instrument i de la improvisació.

Divendres 29 de setembre

11.00h Classe Magistral a càrrec de Perico Sambeat i Joe Magnarelli.

Junts ens parlaran de la improvisació, la composició i ens presenten el seu treball en conjunt PÓRTICO, amb temes compostos pels dos grans músics.
El saxofonista alt Perico Sambeat és considerat com un dels grans músics de jazz espanyols. S’ha guanyat a pols un enorme prestigi per la seva extraordinària carrera professional, tant dins com fora d’Espanya. Amb més d’una vintena de discos com a capdavanter i més d’un centenar com a acompanyant, destaquen els seus treballs amb grans figures com Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Tete Montoliu, Michael Brecker, Pat Metheny i un llarg etcètera.
Enèrgic i apassionat, el trompetista Joe Magnarelli està considerat un dels millors trompetistes que ha sabut traslladar la tradició del bebop als nostres dies.
Format a les big bands de Lionel Hampton i Buddy Rich, llicenciat amb Toshiko Akiyoshi i doctorat amb Tom Harrell, Magnarelli també va ser integrant del sextet de Ray Barretto i paral•lelament va construir la seva carrera com a líder solista.

Digues què en penses

*